Världens högsta kabinbana!

3 821 m.ö.h. - invigning i september 2018

I september 2018 invigs världens högsta kabinbana, ett miljardprojekt som har pågått i tre år. Den nya kabinbanan sträcker sig från Trockener Steg (2 939 m) upp till glaciärparadiset Klein Matterhorn (3 883 m).

Med den nya gondolen kommer liftkapaciteten fördubblas med 2 000 passagerare i timmen och göra systemet effektivare och bekvämare än någonsin. Liftstationerna har även designats för att generera ren energi genom solcellspaneler på fasaderna och taken. Detta system kommer att spara över 23 ton koldioxidutsläpp per år.

» Upplev kabinbanan i vinter - boka resan till Cervinia nu

3S kabinen som den kallas har fått sitt namn från 3 Seilumlaufbahn vilket betyder att liften har 3 vajrar som driver banan. Detta är alltså två fler vajrar än vad konventionella kabinbanor har, vilket skapar nya möjligheter såsom ökad fart, ökad stabilitet i vind, längre räckvidd och högre passagerarkapacitet.

Cervinia och Zermatt förenas till ett enda skidsystem

Den höga effektiviteten och långa räckvidden som den nya kabinbanan erbjuder kommer märkbart förbättra framkomligheten mellan den italienska och schweiziska delen av skidområdet och förenar Cervinia och Zermatt till ett enda skidsystem.

De moderna kabinerna är designade av Pininfarina, berömt för sina arbeten med Ferarri och Maserati och vars samarbeten resulterat i mästerverk såsom Ferarri Enzo och Maserati Quattroporte. På grund av detta kommer kabinerna ha säten inspirerade av bilmanufaktur och stora panoramafönster. På endast nio minuter kommer kabinbanan kunna transportera 28 passagerare per kabin 900 fallhöjdsmeter hela vägen till Matterhorns glaciärparadis på nästan 4000 meter över havet. 

Blogg

Årets största liftnyheter

En rad olika orter i Alperna har inför säsongen satsat stora pengar på att bygga nya toppmoderna liftar. Med större kapacitet och i högre hastighet får vi nu uppleva mer av skidorten och mindre av liftkön. Vi har listat de fyra största liftnyheterna inför säsongen.

Fakta om liften

Dalstation 2923 m.ö.h.
Bergsstation 3821 m.ö.h.
Tillverkare LEITNER ropeways
Kabellängd 7930 m.
Vertikal stigning 900 m.
Kapacitet 2000 pers./tim.
Hastighet 7,5 m/s
Åktid 9 min.
Antal kabiner 25 st.
Platser/kabin 28 st.
Drivsystem LEITNER DirectDrive
Kabindesign Pininfarina

Utvalda hotell i Cervinia

Sortera efter