Italiens största skidorter

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Det är något speciellt med de italienska Alperna. Solen skiner lite starkare och lite längre, pisterna är något bättre preparerade och maten är något mycket godare. Det lunkas fram i Italien, La Dolce Vita är ett klassiskt uttryck, och det stämmer verkligen. Här stressar folk inte i onödan, fokus ligger främst på mjuka carvingsvängar och långa luncher i solen. Val Gardena och Canazei är två orter som har allt en skidsemester bör innehålla, en liten hint, de båda orterna ingår i världens största skidsystem…

Dolomiti Superski i Italien

Dolomiti Superski

12 orter, 1 200 km pist och 450 liftar under ett och samma liftkort. Möjligheterna är med andra ord, oändliga. Men det som gör detta enorma skidsystem unikt är inte dess storlek, utan variation. Du kan plöja nya pister i en hel vecka, om det ens räcker… Vi vågar därför lova att du inte hinner tröttna på någon backe. Bergskedjan Dolomiterna är enligt många de mest imponerande bergen i världen. De är till och med på listan över UNESCO:s världsarv. De jämförelsevis unga, italienska bergen omringar skidområdet med sina spetsiga toppar och skapar en dramatisk och otroligt vacker miljö. Italienarna själva påstår att Dolomiti Superski bjuder på sol åtta av 10 dagar, resterande dagar snöar det… såklart. Så räkna med ”goggle-tan”, skönt solstols-häng och en dela mjuka svängar efter dumpen.

Skidåkning canazei i Italien

Canazei

En favorit i Dolomiti Superski är enligt mig utan tvekan Canazei, och jag tror många som har varit där håller med. Det moderna liftsystemet, den fantastiska skidåkningen, den världsberömda maten eller det solsäkra vädret ger oss alla lök på laxen. Det näst intill oändliga utbudet av välpreparerade nedfarter får munnen att börja dregla hos de flesta skidåkare. Varje dag här innebär nya pister att upptäcka, även om du har varit här förut. I Canazei krossas myten om lata italienska pistörer. För här är det god preparering och det finns inte en enda puckel i backen, om det inte är meningen. Liftarna är dessutom moderna och effektiva.

Det finns dem som anser att Canazei är den ultimata skidorten, därför är det inte konstigt att tusentals turister från hela världen reser hit.  Har man väl upplevt skidorten med världens största system är det svårt att nöja sig med mindre. Canazei är populärt bland alla åldrar och oavsett om du är ny på skidor eller en rutinerad åkare finns perfekta pister för dig.

Just för att Canazei främst är känt för sina pister, är det ingen större puder-hets som i många andra delar av Alperna. Här finns lättillgänglig offpist, perfekt för den som bara vill testa några svängar eller för den riktigt girige som vill ha lössnön snabbt och för sig själv. 

Val Gardena

Lika fantastiskt på sommaren som på vinter. Val Gardena har fått flera utmärkelser runt om i världen, 2018 blev orten bland annat tilldelad priset ”Italiens bästa skidort” av World Ski Awards. Området är känt för sin utförsåkning, sina fantastiska bergskulisser och sina fina med framförallt breda pistade backar. Här finns, som vanligt i Italien, ett stort utbud av mysiga restauranger och caféer med det bästa från både det österrikiska och italienska köket. Detsamma gäller afterskin: välj mellan pjäxdans på borden till tyrolermusik eller avslappnat häng på en av alla vinbarer i solen.

Såväl gourmanden, som soldyrkaren och längdskidåkaren kommer trivas här: Val Gardena bjuder på mat i världsklass, 300 soldagar per år och över 80 kilometer välpreparerade längdspår.

 

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Packlista inför skidresan

 Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har sammanställt en packlista åt dig att utgå ifrån...

Längdskidåkning i Alperna - Längdveckan är tillbaka!

 För tolfte året i rad arrangeras vår populära temavecka – Längdveckan. En mycket uppskattad vecka av nybörjare så väl som erfarna längdåkare där du tillsammans med välkända coacher får möjlighet att träna och utvecklas i en fantastisk Alpmiljö.

Topplista: Alpernas 5 bästa afterski!

Vi har dammsugit varje alptopp, snokat runt i varenda liten pittoresk by och frågat ut våra mest erfarna guider. Här är äntligen resultatet – vår egen afterski-topplista!