5 måsten i Cervinia

 

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Italiens högst belägna alpby är känd för god italiensk mat, mysiga vinbarer och sina många långa breda pister. Cervinia delar dessutom skidsystem med Zermatt som är lite brantare vilket utgör en perfekt kombination för alla typer av skidentusiaster. Nedan följer fem måsten som du inte får missa när du åker till Cervinia. 

 

#1 – Chalet Etoile Restaurant även kallad ”Ulla”

Chalet Etoile har funnits sedan 1974, alltid i familjen Frassys ägo med svenska Ulla i spetsen. Restaurang ”Ullas” är fantastiskt beläget vid foten av Monte Cervino, Matterhorn och nås lättast mellan pist nummer 26 och 6 från Plateau Rosa. Chalet Etoile är utnämnd till en av de 15 bästa restaurangerna i de europeiska Alperna. Köket erbjuder både nationella och internationella rätter, med fisk som specialitet. Här kan man njuta av fisksoppa och härlig utsikt! Ett måste när man är i Cervinia!

Läs mer om mat & nöje i Cervinia »

 

#2 – Cime Bianche kabinlift till 3480 m ö h & världens 3e bästa pist

Ta Cime Bianche till Plateau Rosa, den soliga platån, som ligger 3480 meter över havet, har en vidunderligt vacker utsikt över Breithorn. Härifrån kan man ta pist 7 (listad som nr 3 på CNNs lista på världens bästa pister) från Plateau Rosa och vidare längs den röda nummer 1 som ringlar sig ända ned till Valtournenche. En härlig genomkörare på 18 km med nästan 2000 meters fallhöjd.

Läs mer om skidåkning i Cervinia »

#3 – Vinprovning med Mr Luca

Ett riktigt bra arrangemang som man inte får missa är vinprovningen på restaurangen Jour et Nuit med Mr Luca. Med expertis och charm håller han i en vinprovning om lokala viner och delikatesser så som ost och chark. I Aostadalen finns en av Europas högst belägna vingårdar på hela 1 100 meters höjd. Som sagt – detta får ni inte missa!

Läs mer om aktiviteter i Cervinia »

# 4 – Heli-skiing och offpist med guide

Det absolut bästa och absolut enklaste sättet att ta sig till den orörda offpisten är med helikopter. I Cervinia har det länge varit mycket populärt med helikopterskidåkning och är det fortfarande. Är man däremot flygrädd eller att det för plånkan svider går det utmärkt att hyra en guide för en dag. Eftersom Cervinias skidsystem är känt för sin roliga och framförallt lättillgängliga offpiståkning. Det är dock förbjudet att åka skidor utanför pisten utan rätt utrustning. Den dagen i veckan då snön och vädret är som allra bäst har du chansen att uppleva naturen och dess pudersnö. En utbildad och erfaren bergsguide tar med er på en skid- och naturupplevelse ni sent kommer att glömma!

 

# 5 – 3S kabinlift

Sist men inte lägst, världens högsta kabinbana i Cervinia. Detta miljardprojekt som invigdes i september 2018 pågick i hela tre år och en stor fördel är att det förenklar framkomligheten mellan Cervinia och Zermatt på ett betydligt effektivare sätt än tidigare. 3S kabinen som har fått sitt namn efter 3 Seilumlaufbahn som betyder att liften har 3 vajrar som sträcker sig från Trockner Steg (2 939 m) upp till glaciärparadiset Klein Matterhorn (3 883 m). Med hjälp av tre vajrar istället för en kan liften hålla en högre hastighet med ökad stabilitet och samtidigt ta fler passagerare. Liften drivs dessutom av solcellspaneler med en kapacitet på 2 000 passagerare/h över 900 fallhöjdsmeter i en hastighet på hela 8.5 m/s. Sist men inte obetydligt, de moderna kabinerna är designade av Pininfarina, berömt för sina arbeten med Ferarri och Maserati.

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Packlista inför skidresan

 Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har sammanställt en packlista åt dig att utgå ifrån...

Italiens största skidorter

Det är något speciellt med de italienska Alperna. Solen skiner lite starkare och lite längre, pisterna är något bättre preparerade och maten är något mycket godare. Det lunkas fram i Italien, La Dolce Vita är ett klassiskt uttryck, och det stämmer verkligen. Här stressar folk inte i onödan, fokus ligger främst på mjuka carvingsvängar och långa luncher i solen. Val Gardena och Canazei är två orter som har allt en skidsemester bör innehålla, en liten hint, de båda orterna ingår i världens största skidsystem…

Topplista: Alpernas 5 bästa afterski!

Vi har dammsugit varje alptopp, snokat runt i varenda liten pittoresk by och frågat ut våra mest erfarna guider. Här är äntligen resultatet – vår egen afterski-topplista!