Blogg för Italien 

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Här hittar du STS Alpresors samlade inlägg om det svårslagna skidlandet Italien och allt vad det har att erbjuda. Italien är ett av Alpernas främsta skidländer, och det finns ett stort urval av orter att välja mellan när man ska åka skidor där. På den här bloggen samlar vi all information du behöver för att få den ultiamata skidupplevelsen i Italien. Här hittar ni guider till de olika orterna, listor på b.la de största skidorterna samt senaste nytt ifrån landet när det kommer till skidåkning. Kombinera information med inspiration och läs något av våra blogginlägg idag!

Topplista: Italiens bästa skidorter

Italien är inte bara känd för sin mat, sitt vin eller sina lyxvarumärken, utan landets skidåkning brukar klassas som bland de bästa i världen. Detta är inte utan anledning, och landet har så pass många bra skidorter att det kan vara svårt att välja vilken man ska åka till. Det här är ett problem som vi på STS Alpresor har som ambition att lösa, och vi har därför komponerat en topplista på några av Italiens absolut främsta skidorter.

Italiens största skidorter

 Det är något speciellt med de italienska Alperna. Solen skiner lite starkare och lite längre, pisterna är något bättre preparerade och maten är något mycket godare. Det lunkas fram i Italien, La Dolce Vita är ett klassiskt uttryck, och det stämmer verkligen. Här stressar folk inte i onödan, fokus ligger främst på mjuka carvingsvängar och långa luncher i solen. Val Gardena och Canazei är två orter som har allt en skidsemester bör innehålla, en liten hint, de båda orterna ingår i världens största skidsystem…

5 måsten i Cervinia

Italiens högst belägna alpby är känd för god italiensk mat, mysiga vinbarer och sina många långa breda pister. Cervinia delar dessutom skidsystem med Zermatt som är lite brantare vilket utgör en perfekt kombination för alla typer av skidentusiaster. Nedan följer fem måsten som du inte får missa när du åker till Cervinia.

Vinterguide för Cervinia

Cervinia är Italiens högst belägna skidort som bjuder på milslånga pister och fantastisk skidåkning. I den mysiga byn trängs charmiga hotell, vinbarer och restauranger som serverar äkta italiensk mat. För att du inte ska missa höjdpunkterna i Cervinia har vi plockat ut några av våra favoriter och samlat dem i en komplett vinterguide.

Saker att göra i Champoluc

Trots det stora fokuset är på just skidåkning i italienska Champoluc finns det flera aktiviteter för de som behöver en välförtjänt vila från skidbacken. Vi på STS Alpresor har sammanställt en lista på våra personliga favoritaktiviteter som går att delta i medan man är i Champoluc.

Topplista: Champolucs bästa afterski

I Italien finns det ett stort utbud av orter där afterski betyder nästan lika mycket som skidåkningen, men just Champoluc är annorlunda. Här är 100% av fokuset på skidåkning, och det finns inget enormt utbud av afterski-möjligheter. Dock kommer du inte gå törstig under din tid i Champoluc, och nedan har vi listat några av de ställen som levererar bäst afterski-känsla i orten.

Topplista: De bästa restaurangerna i Champoluc

För att göra det mesta av den fantastiska skidort som är Champoluc är det viktigt att få ordentligt med energi. Vi på STS Alpresor har därför sammanställt en lista med några av ortens främsta restauranger, som kommer både ge dig energi och en utmärkt smakupplevelse under din vistelse i Italien.

Saker att göra i Madonna di Campiglio

Trots att Madonna di Campiglio är en fantastisk skidort kan det vara skönt att variera sin semester. Detta har vi på STS Alpresor tänkt på, och har därför komponerat en lista med några av de bästa aktiviteterna du kan uppleva under din vistelse i Italien.

Topplista: Madonna di Campiglios bästa afterski

Denna italienska ort i Alperna bjuder inte bara på storskalig skidåkning, utan även ett brett utbud av mycket trevliga afterski. För att ni ska kunna maximera er resa till Madonna har vi sammanställt en lista på ortens absolut bästa afterski.

Topplista: Madonna di Campiglios bästa restauranger

Madonna di Campiglio är en äkta italiensk pärla, och likt de flesta italienska skidorter finns det utöver den högkvalitativa skidåkningen ett stort utbud av utmärkt mat. Vi på STS Alpresor har sammanställt en lista på några av våra favoritrestauranger som kommer förgylla din nästa skidresa till Alperna. 

 

Världens längsta nyhet i Cervinia och Zermatt

I fredags stod det klart att ett av Alpernas mest ikoniska berg kommer bli kuliss för en sprillans ny störtloppsbacke. Inte nog med att den kommer vara världens längsta, den kommer även vara unik i avseendet att den är gränsöverskridande med start i schweiziska Zermatt och målgång i italienska Cervinia.