Skidåkning i Serre Chevalier

Stort skidsystem på hög höjd med fantastisk skogsåkning 

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Skidåkning i Serre Chevalier

Serre Chevalier är ett av Frankrikes största skidområde och tillhör "Haute Alpes" (höga Alperna). Här har du tillgång till 250 kilometer pist, 66 liftar med en högsta åkhöjd på 2 760 m.ö.h. Största fallhöjd är på 1 350 meter och längsta pisten är drygt 7 kilometer lång. Det finns också gott om lättåtkomliga offpistområden, där de glesa lärkträden är skogens konung.

Serre Chevalier har ett välkänt rykte runt om i världen. Orten med 300 soldagar per år, dess höga åkhöjd och fantastiska snökvalité får de mest inbitna skidåkarna att sukta efter Le Grand Serre Che. Skidåkningen ligger mellan 1 200 och 2 760 m.ö.h. När snön faller på allvar är Serre Chevalier oslagbart. Enligt Åka Skidor Magazine´s topplista på världens 36 bästa skidorter har Serre Chevalier tagit en solsäker plats och vi kan bara instämma. 

Ett av Frankrikes största skidområde

Med hela 250 pistkilometer och över 60 liftar är det ett av Frankrikes största och mest välkända skidområde. Omväxling förnöjer, och det sammanfattar detta enorma skidsystem. Oavsett om du åker skidor eller snowboard och oberoende av nivå och intressen finns här något för hela familjens skidsemester. 

Även fast lärkskogen gör sig påmind varje gång någon pratar om Serre Chevalier så håller de välpreparerade pisterna en mycket hög klass. Pisterna som rör sig över hela spektrumet med mängder av svarta, röda, blå och gröna nedfarter som korsar varandra gör det lätt att ta sig ner. 

Effektivt liftsystem

Liftsystemet är lika modernt som det har en hög kapacitet och inte ens när det är högsäsong är några liftköer märkbart. Du kan åka skidor till och från alla byar i dalen och likaså är allt liftburet i systemet. Den högsta liftburna fallhöjden ligger på 1 350 meter varav tre pister också har över 1 000 fallhöjdsmeter. Längsta pisten är 7 km lång. 

I Serre Chevaliers liftkort så inngår även en dags skidåkning i något av följade skidsystem: Les Deux Alpes, Alpe d’Huez, Puy-Saint-Vincent, Montgenèvre / Vialattea och Sestrières / Vialattea. Du har även 25% rabatt på ett dagspass till offpistmeckat, La Grave. 

Lättåtkomlig offpist

Lärkskogen, den heligaste av dem alla och lite av Serre Chevaliers signum tar skogsåkning till en helt ny nivå. Det speciella med lärkskogen är dess perfekta avstånd mellan träden och just i Serre Chevalier är lutningen perfekt. Orten är dessutom känd för att ha otroligt lättåtkomlig offpist vilket är sedan gammalt, många skidåkares stora dröm. Trots att solen skiner 300 dagar per år så håller snön oftast hög kvalitet då nederbörden som faller skyddas under lärkträden och förblir kall och torr. 

 

 

Pistkarta för Serre Chevalier

Pister

250

km pist

66 liftar

15 42 32

Höjd över havet 1200 m

Högsta åkhöjden 2760 m

Största fallhöjd 1350 m

Transfertid 2 tim