Fri ombokning

Boka om din resa fram till 15 dagar före avresa.

Fri ombokning

Boka om din resa fram till 15 dagar före avresa.

Denna säsong erbjuder vi inte resor till denna ort.


Vintern 2021 erbjuder vi resor till orterna nedan!

Bad Gastein

Därför skall du välja Bad Gastein:

  • Österrikes största fallhöjder
  • Fina och prisvärda hotell
  • Enormt system med toppmoderna liftar

Direktflyg t/r, boende, halvpension & liftkort 6 dagar

fr 6 995 kr
Läs mer & boka

Cervinia

Därför skall du välja Cervinia:

  • Skidåkning på hög höjd (3.900 m.ö.h)
  • Alpernas soligaste lunchrestauranger
  • Snö- och solsäkert

Direktflyg t/r, boende, halvpension & liftkort 6 dagar

fr 11 065 kr
Läs mer & boka

Saalbach

Därför skall du välja Saalbach:

  • Komplett skidort 
  • Carvingvänligt och välpistat
  • Mysig by med bra restauranger

Direktflyg t/r, boende, halvpension & liftkort 6 dagar

fr 14 664 kr
Läs mer & boka

Solsäker by med fantastisk skidåkning 

Serre Chevalier, mest känt som ett av Alpernas mest solsäkra skidområde med hela 300 soldagar per år. Men det är den fantastiska skidåkningen och den tillbakalutade stämningen som är ortens signum och den främsta anledningen till varför skidentusiaster väljer att återkomma år efter år.

"Le Grand Serre Che", som fransmännen själva benämner orten ligger i Alpernas sydvästra del i området "Haute Alpes" (Höga Alperna). Kombinationen av över 300 soldagar per år tillsammans med stora mängder snö är häpnadsväckande men med en logisk förklaring. När snön väl kommer in från söder står Serre Chevalier först i kö och eftersom huvuddelen av området vetter mot norr står snön stadig under en längre tid. Och trots de många soltimmarna, är snökvalitén bra då systemet ligger på så pass hög höjd tillsammans med skidåkningens nordliga riktning.

Skidsystemet tillhör ett av Frankrikes största med hela 250 pistkilometer. Skidåkningen ligger mellan 1 200 och 2 760 m.ö.h. Med ett så stort skidområde finns här något för alla, oavsett om du är proffs eller mer oerfaren. Liftsystemet har hög kapacitet och inte ens under högsäsong märks några betydande köer. En charmig mix av äldre släpliftar och toppmoderna gondoler tar dig till majoritet röda och blå pister med många fallhöjdsmeter. Orten är däremot mest berömd för sin lärkskogsåkning med perfekt lutning och ett lika behagligt avstånd till nästa träd. 

Det är sammanlagt fyra byar som bildar dalgången och skidområdet Serre Chevalier. Längst in i dalen hittar du Europas högst belägna stad Briancon och på andra änden  Monêtier les Bains. Mittemellan ligger de två byarna Villeneuve och Chantemerle, härifrån utgår den största delen av områdets skidåkning och det är i dessa två byar vi erbjuder boenden. 

Ortens närhet till Italien och Provence märks tydligt. Kontrasterna mellan de nybyggda delarna och den gamla stadskärnan sätter charmen på sin spets. Stämningen är tillbakalutad och tempot likaså, hit åker man för att njuta av livets goda! Matutbudet är stort med fokus på främst det franska och italienska köket. 

Pister

250

km pist

66 liftar

15 42 32

Höjd över havet 1200 m

Högsta åkhöjden 2760 m

Största fallhöjd 1350 m

Transfertid 2 tim

Hotell i Serre Chevalier

Sortera efter

Läs mer på vår blogg

Blogg!

Nyhet: Serre Chevalier – för livsåkande skidnjutare

Där kom den, känslan. Ni vet den så bekanta och underbara känslan som bara tar vid med ett par skidor under fötterna och en hel dag där mjuka svängar väntar… Men något är annorlunda, jag känner mig lite nöjdare, lite mindre stressad och har fler Tjohoo i mig...

Karta över Serre Chevalier