Chamonix

1035 – 3842 m ö h

Nöjesliv och afterski i Chamonix

Redan på 1800-talet reste välbeställda Parisbor till Chamonix. Här glittrar det om de snöklädda sekelskifteshusen och gatorna är fyllda av boulangerier, patisserier och fromagerier. Nattlivet är äventyrligt och spännande. För shopparen finns allt från enkla antikhandlare till Chanel och Swarovskis exklusiva märkesbutiker.

Det finns ett hundratal restauranger att välja på. De mest populära ligger alldeles intill våra hotell på Rue du Molin. Le Monchu är en av stadens mest omtyckta restauranger med lokalt, savoyanskt kök. De har också en populär afterski-terrass. Svenskägda Munchies är en av de mest populära restaurangerna, också för lokalbefolkningen.

Några gourmet-etablissemang höjer sig över mängden. Fantastiska Albert 1:er har, under ledning av Pierre Carrier, uppnått två stjärnor i Guide Michelin. Tidigare kökschefen där arbetar idag med höga ambitioner på Panier de 4 Saisons. Men att äta gott behöver inte vara dyrt, L’Atmosphere som ligger intill floden L'Arve har prisvärda och lockande menyer.

Chambre Neuf har den i särklass mest populära afterskin. Les Caves är en skön loungebar att softa på, med goda cocktails, bra viner och DJ litet senare på kvällen.