Guide för Serre Chevalier

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Där kom den, känslan. Ni vet den så bekanta och underbara känslan som bara tar vid med ett par skidor under fötterna och en hel dag där mjuka svängar väntar… Men något är annorlunda, jag känner mig lite nöjdare, lite mindre stressad och har fler Tjohoo i mig. Jag känner pulsen från Cannes samtidigt som lunken från den italienska landsbygden sköljer över mig. Solen strålar lite starkare och luften är lite krispigare än normalt. Då slår det mig, jag är i Serre Chevalier!

Serre Chevalier, Le Grand Serre Che eller om du vill visa dig på styva linan, endast Serre. Kärt barn har många namn. Mest känt som ett av Alpernas solsäkraste skidområde med över 300 (!) soldagar per år. Men Serre är så mycket mer, för att inte tala om den fantastiska skidåkningen så är den tillbakalutade stämningen och charmiga atmosfären något som tilltalar både skidåkare och livsnjutare världen över.

Serre Chevlier ligger i sydfranska Alperna och tillhör det majestätiska området Haute Alpes (Höga Alperna) med ett flertal bergstoppar över 4 000 m. Med hela 250 pistkilometer och över 60 liftar är det ett av Frankrikes största och mest välkända skidområde. Omväxling förnöjer, och det sammanfattar detta enorma skidsystem. Oavsett om du åker skidor eller snowboard och oberoende av nivå och intressen finns här något för alla typer av åkare. Skidåkningen ligger mellan 1 200 och 2 760 m.ö.h. och när snön faller på allvar är Serre Chevalier oslagbart. Enligt Åka Skidor Magazine´s topplista på världens 36 bästa skidorter har Serre Chevalier tagit en solsäker plats och jag kan bara instämma. Serre är klackarna i taket!

Läs mer om mat & nöje i Serre Chevalier här »

Det är sammanlagt fyra byar som bildar dalgången och skidområdet Serre Chevalier. Hela dalen lunkar i ett behagligt och gästvänligt tempo och vart man än vänder sig är närheten till Italien och Provence påtaglig. Serre Chevalier handlar om La Dolce Vita, god mat och ännu goda viner, antingen i den gamla stadskärnan eller på en pampig uteservering i solen. Och förutom skidåkning och de ljuva livet finns det oändligt med aktiviteter för stora och små. Ice karting, längdskidåkning, snöskovandring och mountain kart är bara en bråkdel av vad som finns att göra när adrenalinsuget faller på.

Läs mer om aktiviteter i Serre Chevalier här »

Skogens konung – lärkskogen, den heligaste av dem alla och lite av Serre Chevaliers signum tar skogsåkning till en helt ny nivå. Det speciella med lärkskogen är dess perfekta avstånd mellan träden och just i Serre Chevalier är lutningen perfekt. Orten är dessutom känd för att ha otroligt lättåtkomlig offpist vilket är sedan gammalt, många skidåkares stora dröm.

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Packlista inför skidresan

 Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har sammanställt en packlista åt dig att utgå ifrån...

Längdskidåkning i Alperna - Längdveckan är tillbaka!

 För tolfte året i rad arrangeras vår populära temavecka – Längdveckan. En mycket uppskattad vecka av nybörjare så väl som erfarna längdåkare där du tillsammans med välkända coacher får möjlighet att träna och utvecklas i en fantastisk Alpmiljö.

Topplista: Alpernas 5 bästa afterski!

Vi har dammsugit varje alptopp, snokat runt i varenda liten pittoresk by och frågat ut våra mest erfarna guider. Här är äntligen resultatet – vår egen afterski-topplista!