Topplista: De mest familjevänliga orterna i Alperna

Att resa till Alperna som en barnfamilj är inte alltid en självklarhet. Vilken ort passar oss? Finns det backar som passar små barn i Alperna? Är hotellen anpassade för barn i Alperna? Frågorna är många, och i det här inlägget hoppas vi inte bara på att besvara dessa, utan även rekommendera Alpernas mest barnvänliga orter.

 

1. Bad Gastein

Bad Gastein är ett skidparadis och den ultimata orten för hela familjens skidsemester. Här finns det barnvänlig skidåkning, skandinavisk skidskola och ett populärt äventyrsbad som ser till att barn i alla åldrar har en magisk semester. Bad Gastein sträcker sig mellan 1 100-2700 m.ö.h och över fem berg med olika karaktär för hela familjens alla olika nivåer och intressen. Stubnerkogel är det närmast belägna systemet som ligger mitt i centrala Bad Gastein och är bra för barnfamiljer. Vid Stubnerkogelliften ligger skidskolan med barnbacke och alla våra fina hotell. 

Din vecka i Alperna bjuder på massvis av aktiviteter för barn i alla åldrar. Tillsammans med våra duktiga guider kommer barnen ha fullt upp under veckan med allt från poolparty och tipspromenad med skattkarta till gemensam skidåkning. Alla aktiviteter är självklart valfria. Under hela vintern erbjuder vi exklusiva barnrabatter och under utvalda veckor får barn dessutom gratis skidhyra och liftkort. Boka er familjeresa till Bad Gastein här>>

 

2. Saalbach: 

Saalbach är en härlig skidort som är belägen 1003 m ö h. Hela skidsystemet är sammanbyggt och bjuder på varierad skidåkning. Saalbach är verkligen en ort som passar alla typer av skidåkare. För ungdomar finns det flera olika snowparks som passar både nybörjare och vana åkare.

På Bernkogel finns det en nybörjarpark där man kan prova på freestyle åkning. I Saalbach samarbetar vi med skidskolan Snow Academy Aamadall. Barnen delas in i grupper efter ålder och kunskapsnivå. Skidlärarna är skandinaviska så att barnen har enklare att lära sig och känner sig trygga med att de förstår vad läraren säger. Ytterligare en fördel med Saalbach är att skidorten bara ligger 1 tim 30 min från Salzburg flygplats och från flygplatsen åker ni bekvämt med STS Alpresors egen transferbuss. Ni kan boka er resa till Saalbach här>>

 

3. Zell am See-Kaprun

I Zell am See-Kaprun är det alltid snösäkert och med sina tre berg med lagom snäll och varierande skidåkning är det här det perfekta stället för barnfamiljer.

Schmidolin, den roliga semesterdraken från Schmitten, ser verkligen till att barnen känner sig välkomna. Han står för allt roligt och lekfullt i backarna. Schmidolin Club är för barn i åldrarna 4-12 år. Det finns ett stort område för barnen i Schuettdorf med magiska mattor och roliga figurer. Det finns ytterligare barnområden som drivs av skidskolor fördelade över hela orten. Här finns också många barnvänliga liftar så att det blir enkelt för familjen att åka skidor tillsammans. 

Skidorten har många familjevänliga restauranger och det finns en mängd roliga aktiviteter utanför skidbacken, där den mest populära är badhuset med 74 m lång vattenrutschbana, trampoliner och barnpool. Boka erat nästa familjeäventyr här>>

 

4. Cervinia

Cervinia är ett italienskt skidparadis för hela familjen. Här finns familjevänlig skidåkning, populär skidskola och ett stort utbud av aktiviteter för barn i alla åldrar. Under hela vintern erbjuder vi stora rabatter för barn mellan 2-17 år när ni bokar på något av våra egna hotell.

När ni behöver en välförtjänt vila från skidbacken finns det ett brett utbud av spa-och wellnessanläggningar runt om i orten där ni kan bada och slappna av. Ifall ni vill stanna kvar i skidbacken men uppleva något annat kan vi varmt rekommendera STS Alpresors omåttligt populära picknickar i backen. Varje vecka dukar våra erfarna guider upp en svårslagen buffé på Plan Maison. Menyn består av bland annat italienska pastasallader, smakrika ostar, charkuterier, choklad och iskall dryck. Njut av maten, solen och den fantastiska utsikten. Boka er resa till Cervinia här>> 

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Packlista inför skidresan

 Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har sammanställt en packlista åt dig att utgå ifrån...

Topplista: Alpernas 5 bästa afterski!

Vi har dammsugit varje alptopp, snokat runt i varenda liten pittoresk by och frågat ut våra mest erfarna guider. Här är äntligen resultatet – vår egen afterski-topplista!

 

7 österrikiska maträtter du inte får missa!

De österrikiska köket står för en varierad matkultur där många rätter har tydliga influenser från landets grannländer. Gemensamt för all mat är att den är otroligt vällagad och serveras i generösa portioner, oavsett om du besöker en liten bergshytta 2000 m ö h eller en stjärnrestaurang. Vi har listat våra sju favoriträtter som du måste testa när du är i Österrike.