Längdskidåkning i Alperna – Längdveckan är tillbaka

 

 

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

För tolfte året i rad arrangeras vår populära temavecka – Längdveckan. En mycket uppskattad vecka av nybörjare så väl som erfarna längdåkare där du tillsammans med välkända coacher får möjlighet att träna och utvecklas i en fantastisk Alpmiljö.

 

En av våra gäster som var på plats under förra årets längdvecka var Annica, 60 år, som återberättar sin upplevelse av Längdveckan som ett bra arrangemang där både service, information, program och träningsupplägg var ett vinnande koncept. Ni kommer genom detta inlägg få följa Annica genom minnen och bilder tillsammans med mer information av vad Längdveckan innebär.

 

Annica reste själv till längdveckan vilket är något som hon också vill uppmuntra andra till våga göra. Och vi kan inget annat än att hålla med Annica. Gemenskapen som skapas under längdveckan är verkligen speciell och värdefull.

”Våga åk själv, det fungerar fint. Vänner hittar man på plats”
– Annica, deltagare Längdveckan 2020

Genom att dela upp deltagarna i mindre grupper utefter nivå och tidigare erfarenheter underlättar inte bara gruppkänslan utan också möjligheten till mer personlig coachning och utveckling i skidspåret. Programmet under veckan är väl genomarbetat och skräddarsytt för att passa olika nivåer så väl som personer. Under ledning av Vasaloppssegrarna Daniel Tynell (coach v.2 2021) och Håkan Westin (coach v.3 2021) bjuds det under förmiddagarna på teknikträning i fantastisk miljö. Eftermiddagarna erbjuder allt från spa, afterski, alpin-åkning, uppbyggande styrkepass, inspirerande föreläsningar eller varför inte lite mer kunskap kring vallning. Valfriheten är stor och gemenskapen i gruppen desto större, något som varje år uppskattas av våra gäster. Läs mer om veckoprogrammen här.

När vi frågar vår gäst Annica om hennes bästa minne från Längdveckan 2020 får vi trots den digitala intervjun en känsla av att hon skiner upp. Hon drömmer sig tillbaka till sol, fantastiska spår och framförallt till aha-upplevelsen när tekniken sitter. Vi blir glada över att höra att Annica hittat tekniken men vi är inte förvånade då förutsättningarna är något utöver det vanliga. I Bad Gastein och närområdet finner du nämligen över 45 km långa och fint preparerade skidspår – ett paradis för längdskidåkaren helt enkelt.

Ett av hotellen som erbjuds under längdveckan är vårt anrika Hotel Salzburger Hof, och detta var även Annicas val vid resan. Just hotellet är en av anledningarna till att Annica rekommenderar att resa med oss på STS Alpresor och beskriver hotellet som mycket bra med god mat. Maten är något som verkligen värderas högt och behövs efter härliga dagar ute i spåret. När du bokar din Längdvecka med oss innan 31 oktober så ingår alla middagar och en stor frukost att starta dagen med.


Längdveckan är ett populärt återkommande arrangemang där vi blandar träning och teknik med god mat och en härlig gemenskap.

Stort tack till Annica som ställde upp och delade med sig av sin upplevelse och bilder.


Vill du läsa mer om Längdveckan, kika in på hemsidan för inspiration och för att boka.

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Packlista inför skidresan

 Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har sammanställt en packlista åt dig att utgå ifrån...

Italiens största skidorter

Det är något speciellt med de italienska Alperna. Solen skiner lite starkare och lite längre, pisterna är något bättre preparerade och maten är något mycket godare. Det lunkas fram i Italien, La Dolce Vita är ett klassiskt uttryck, och det stämmer verkligen. Här stressar folk inte i onödan, fokus ligger främst på mjuka carvingsvängar och långa luncher i solen. Val Gardena och Canazei är två orter som har allt en skidsemester bör innehålla, en liten hint, de båda orterna ingår i världens största skidsystem…

Topplista: Alpernas 5 bästa afterski!

Vi har dammsugit varje alptopp, snokat runt i varenda liten pittoresk by och frågat ut våra mest erfarna guider. Här är äntligen resultatet – vår egen afterski-topplista!