Topplista: Alpernas solsäkraste skidorter 

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Skidåkning, pudersnö och afterski i all ära – solen är minst lika viktig när vi svenskar åker på skidsemester. Utan fint väder blir skidsemestern helt enkelt inte lika bra, oavsett vilken ort man väljer. Det vi alla kan enas om är att är det någonstans chansen är störst att hitta solen när det vankas skidsemester så är det i just Alperna. Och är det någonstans man hittar den perfekta kombinationen av sol, snö och kilometerlånga pister så är det i just Alperna.

Nedan har vi sammanställt en topplista på de orter som fick mest soltimmar i snitt per dag säsongen 2020. 

Soltimmar Italien

Januari 2020

Soltimmar i Italien

Soltimmar Österrike

Mars 2020

Soltimmar i Österrike

Soltimmar Frankrike

Januari 2020

Soltimmar i Frankrike

Redan nu kan du boka 2022/2023 års skidresa till Alperna. Hitta din solfavorit här »

För att se årets topplista med orterna som fick mest snö, klicka här »

Vill du få aktuellt snöläge och väderprognos direkt i din mejl under kommande vintersäsong, prenumerera på vår snörapport »

*Snörapport och solrapport tillhandahålls av OnTheSnow samt WorldWeatherOnline.

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Italiens största skidorter

Det är något speciellt med de italienska Alperna. Solen skiner lite starkare och lite längre, pisterna är något bättre preparerade och maten är något mycket godare. Det lunkas fram i Italien, La Dolce Vita är ett klassiskt uttryck, och det stämmer verkligen. Här stressar folk inte i onödan, fokus ligger främst på mjuka carvingsvängar och långa luncher i solen. Val Gardena och Canazei är två orter som har allt en skidsemester bör innehålla, en liten hint, de båda orterna ingår i världens största skidsystem…

Topplista: Alpernas 5 bästa afterski!

Vi har dammsugit varje alptopp, snokat runt i varenda liten pittoresk by och frågat ut våra mest erfarna guider. Här är äntligen resultatet – vår egen afterski-topplista!

 

Packlista inför skidresan

 Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har sammanställt en packlista åt dig att utgå ifrån...