Topplista: Alpernas snösäkraste skidorter

 

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Nedan har vi sammanställt statistik från några av våra snörikaste orter från årets skidsäsong.

 

Snödjup i Österrike

Snödjup Österrike

Februari 2020

Efter de rejäla dumpen tidigt på säsongen svepte ett långt högtryck in över österrikiska Alperna. Januari präglades av stor sol och knallblå himmel. Men med tanke på de kalla temperaturerna stod snön stadig och skidåkningen i pisterna var helt fantastisk. Men vad är bättre än sol? Mer snö givetvis. När jetströmmen i början av februari började röra sig söderut gjorde den det med besked. Sportloven fick sig en rejäl boost och skidåkningen likaså, både i men även utanför pisterna.

De tidiga snöfallen i november är bra på många sätt och vis, inte minst för våra julbordsresenärer. Bad Gastein kunde öppna sina liftar till våra första gäster som fick njuta av säsongens första svängar. Vill du också var först ute och samtidigt njuta av en unik julbordsupplevelse signerat stjärnkocken Fredrik Eriksson? Boka din julbordsresa här »

Snödjup i Italien

Snödjup Italien

Februari 2020

Även Italien präglades av solens härliga strålar i januari. Ett undantag var Cervinia som med sin höga höjd och sitt snösäkra läge fick en del snö även då. Men de lågryck som passerade Österrike passerade sedan även Italien, dock inte med samma snömängder. Men med ett snödjup i snitt på över 150 cm blev säsongen även här, som alltid, molto bene!

Snödjup i Frankrike

Snödjup Frankrike

Februari 2020

Giganterna i franska Alperna hade en riktigt bra snötillgång i vintras. Vår nyhet Serre Chevalier som med sitt häpnadsväckande snitt på över 300 soldagar per år hade i februari ett snödjup på över 250 cm. Val Thorens är som vanligt högt upp på alla topplistor när det kommer till snö. Främst beror det på sin höga höjd men det måste även vara något annat som gör det, kanske är det läget eller så handlar det kanske bara om tur? Vem vet. Men snö fick dem, och ingen var gladare än våra gäster som besökte detta skidmecka i februari.

Redan nu kan du boka vinterns skidresa till Alperna. Hitta din snöfavorit här »

*Snörapport och solrapport tillhandahålls av OnTheSnow samt WorldWeatherOnline.

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Packlista inför skidresan

 Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har sammanställt en packlista åt dig att utgå ifrån...

Italiens största skidorter

Det är något speciellt med de italienska Alperna. Solen skiner lite starkare och lite längre, pisterna är något bättre preparerade och maten är något mycket godare. Det lunkas fram i Italien, La Dolce Vita är ett klassiskt uttryck, och det stämmer verkligen. Här stressar folk inte i onödan, fokus ligger främst på mjuka carvingsvängar och långa luncher i solen. Val Gardena och Canazei är två orter som har allt en skidsemester bör innehålla, en liten hint, de båda orterna ingår i världens största skidsystem…

Topplista: Alpernas 5 bästa afterski!

Vi har dammsugit varje alptopp, snokat runt i varenda liten pittoresk by och frågat ut våra mest erfarna guider. Här är äntligen resultatet – vår egen afterski-topplista!