Blogg för skidresor till Alperna

 

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Här kan du läsa STS Alpresors samtliga blogginlägg som relaterar till skidåkning i Alperna. Om du vill ha skidåkning i världsklass, magisk natur och ett svårslaget mat-och nöjesliv är det just Alperna du ska åka till. På denna sida kan du hitta artiklar om ämnen såsom Alpernas sol-och snösäkraste destinationer samt den ultimata packlistan för dig som ska på en skidresa. Börja läs ett inlägg och få både information och inspiration från oss på STS Alpresor idag!

Topplista: Alpernas bästa skidorter

Det är i Alperna du hittar några av världens absolut främsta skidorter. Faktum är att du hittar så pass många magiska skidbackar, uteserveringar och restauranger att det kan vara svårt att välja den rätta orten för just dig. Detta problem vill vi på Alpresor få bukt med, och har därför sammanställt en lista med Alpernas 5 främsta skidorter.

Packlista inför skidresan

Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har ställt samman en packlista åt dig att utgå ifrån så du slipper lägga dina surt förvärvade slantar på att betala för saker du redan har…

 

Topplista: De mest familjevänliga orterna i Alperna

Att resa till Alperna som en barnfamilj är inte alltid en självklarhet. Vilken ort passar oss? Finns det backar som passar små barn i Alperna? Är hotellen anpassade för barn i Alperna? Frågorna är många, och i det här inlägget hoppas vi inte bara på att besvara dessa, utan även rekommendera Alpernas mest barnvänliga orter.

Paketresans oslagbara fördelar

 Att åka på en färdigpaketerad skidresa med oss är enkelt, tryggt, prisvärt och bekvämt. Vårt mål är att du skall lägga så lite tid som möjligt på att resa och istället maximera tiden på resmålet. Nedan har vi listat de absolut främsta fördelarna med att boka en paketresa till Alperna.

Längdskidåkning i Alperna - Längdveckan är tillbaka!

 För tolfte året i rad arrangeras vår populära temavecka – Längdveckan. En mycket uppskattad vecka av nybörjare så väl som erfarna längdåkare där du tillsammans med välkända coacher får möjlighet att träna och utvecklas i en fantastisk Alpmiljö.

Topplista: Alpernas lyxigaste skidorter

För många är högklassig service och förstklassigt boende lika viktigt som bra skidåkning när man ska välja resmål. Vi har listat några av Alpernas exklusivaste skidorter som bjuder på stjärnbeströdd lyx och unika restaurangupplevelser i kombination med mästerlig skidåkning.

Topplista: Våra bästa tips för bättre bilder i skidbacken

Få bilder blir så vackra som en bra bild på ett fjäll, en skidåkare “in action” eller på en uteservering med magisk utsikt. Men hur tar man Alpernas bästa bilder? Detta har vi på STS Alpresor studerat, och tagit fram våra bästa tips för att kunna göra vänner och familj gröna av avund när de ser semesterbilderna från Alperna.

Alpernas solsäkraste skidorter

Skidåkning, pudersnö och afterski i all ära – solen är minst lika viktig när vi svenskar åker på skidsemester. Utan fint väder blir skidsemestern helt enkelt inte lika bra, oavsett vilken ort man väljer. Det vi alla kan enas om är att är det någonstans chansen är störst att hitta solen när det vankas skidsemester så är det i just Alperna. Och är det någonstans man hittar den perfekta kombinationen av sol, snö och kilometerlånga pister så är det i just Alperna...

Alpernas snösäkraste skidorter

Årets skidsäsong var trots det abrupta slutet fantastisk på många sätt och vis, inte minst rent snömässigt. Redan i slutet av november fick stora delar av Alperna ett par rejäla snödump vilket lade en bra grund för resten av säsongen. Med en bra grund finns alla möjligheter. Snön fortsatte vräka ner och Alperna blev, precis som det alltid är, det snösäkraste alternativet när det kommer till skidåkning. Nedan har vi sammanställt statistik från några av våra snörikaste orter från årets skidsäsong.