Alpvandring Deluxe

Ett smakfullt äventyr!

Följ med Senioren på en vandringsvecka i det österrikiska kökets tecken. Under veckan så kommer vi förutom att få njuta av underbara vandringar i sagolika miljöer även att njuta av spa och massage. Resan bjuder dessutom på vinprovning, utflykt till vackra Zell am See, samt besök på Europas största miljövänliga bad- & spaanläggning - Felsentherme. 

  • Kombinera vandring med spa och avkoppling
  • Boende på vårt finaste Hotel Salzburger Hof****+
  • Vinprovning
  • Fokus på gemenskap, upplevelser & mat

Varje dag besöker vi någon av dalens alla trevliga hüttor där vi får avnjuta regionala och lokala rätter, ofta producerade med gårdens egna råvaror. Dessutom frestar vi våra smaklökar ytterligare med en österrikisk vinprovning.

Vad händer under resan?

Veckan bjuder på fem dagar vandring där vi varje dag utforskar nya platser och vandringsleder. Under våra turer besöker vi noggrant utvald hüttor där vi varje dag serveras en välsmakande lunch varefter de som önskar sedan kan välja att följa den österrikiska seden och runda av med en hemmabränd snaps. För dig som vandrar sker fyra av vandringarna i Gasteinerdalen och en dag gör vi en dagsutflykt till vackra Zell am See. Utöver detta kommer vi även att delta på en vinprovning på Hotel Salzburger Hof där vi får smaka på några favoriter samt lära oss mer om dessa viner. 

Varför vandra i Bad Gastein?

Med sitt vackra läge, precis vid Alpernas största nationalpark Hohe Tauern, erbjuder kurorten Bad Gastein naturupplevelser i absolut toppklass. Kombinationen av glaciärer och blomstrande betesängar gör att området ofta betraktas som ett av Alpernas vackraste och med sitt stora utbud av vandringsleder så finns det alltid något nytt att upptäcka. Byn erbjuder dessutom en svårslagen kombination med aktiviteter, bekväma boenden, bra mat och avkopplande termalbad.

För vem passar resan?

Denna resa passar dig som vill vara aktiv, vandra och ta del av Alpernas vackra natur samtidigt som du gärna tar en paus och njuter av det goda i livet. Genom vårt fokus på mat och dryck får vi testa regionala och lokala specialiteter vilket även ger oss kunskap och förståelse för landets kultur och dess traditioner.

Boende

Vi bor bekvämt på anrika Hotel Salzburger Hof****+  där vi sover gott i sköna sängar och njuter av en härlig frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. Vi har fri tillgång till hotellets spa- och relaxavdelningar och på kvällarna serveras vi hotellets omtalade femrätters middagar.

Resan med Senioren arrangeras vecka 36 (31 Augusti - 7 september).