Snöchock ger bokningsrekord inför sportloven

Skidsäsongen i Alperna har fått en drömstart med rekordmycket snö i framförallt Österrike. Tecknen på en svajande konjunktur har inte satt några spår i efterfrågan - tvärtom.

- Trots att fjolåret blev ett rekordår både vad gäller passagerare och resultat noterar vi ännu bättre ingång 2019, säger Sveriges ledande alpresearrangör STS Alpresors VD Niclas Helgesson.

Sportloven är helt fullbokade och nu säkrar både längd- och utförsåkarna mars och april. Med över 3 meter nysnö räcker snön för resten av säsongen.

- Redan i maj när vi släppte vinterns resor såg vi ett ökat intresse för sportloven och de populäraste orterna blev slutsålda fort. Intresset för de italienska Alperna fortsätter att växa med Cervinia i topp, men Österrike är fortfarande svenskarnas nummer ett, säger Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor.

De senaste veckornas snöoväder har också bidragit till att fler vill åka till Alperna, helst omedelbart.

- Vår sista minuten-försäljning har gynnats väl av de enorma snödumpen. Vi har ökat vår försäljning med 15 procent det senaste två veckorna jämfört med samma period förra året, avslutar Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor.

Svenskarnas favoritskidorter i Alperna*

1. Bad Gastein - Österrike
2. Cervinia - Italien
3. Saalbach - Österrike
4. Val Gardena - Italien
5. St Anton - Österrike

*mätt i antal bokade svenska resenärer hos Sveriges ledande researrangör till Alperna, STS Alpresor.
______________________________________________________________________
För mer information eller aktuellt snödjup se www.alpresor.se eller kontakta:

Niclas Helgesson,VD, STS Alpresor
niclas.helgesson@alpresor.se


STS Alpresor är Sveriges största arrangör av resor till Alperna med nästan 50.000 resenärer. STS Alpresor grundades 1976 och erbjuder skidresor till 19 snösäkra skidorter i Alperna och USA. Förutom skidresor är STS Alpresor även en av de ledande konferensarrangörerna i landet och hade över 4 000 konferensgäster den gångna säsongen. Företaget som har cirka 250 anställda och omsätter 450 miljoner SEK äger och driver 7 hotell i Alperna varav Hotel Salzburger Hof är det mest kända.