Sportlovsresorna 2023 börjar ta slut redan i juni

Trots en orolig omvärld lockar Alperna mer än någonsin. Redan i mitten av juni är sportlovsveckorna 7-10 snart slutsålda. Bland toppdestinationerna ligger klassiska Bad Gastein i Österrike och italienska Cervinia med dess glaciärskidåkning.

-          Trenden från förra året håller i sig; de attraktiva avgångarna tar slut väldigt tidigt, säger STS Alpresors VD Hanna Bernvid. Vi har bokat otroligt bra jämfört med i mitten av juni ett normalår. Jämfört med bokningsläget i juni 2019 är vi 60% upp (58,8%) på vinterbokningarna. Vår tolkning är att det finns ett fortsatt uppdämt behov av att resa efter pandemin och att många prioriterar en aktiv semester med naturupplevelser.

I bokningstoppen ligger skidklassikern Bad Gastein med välkända Hotel Salzburger Hof. Störst efterfrågan har dock italienska Cervinia där bl.a. glaciäråkningen lockar med de nya expressliftarna som binder samman den italienska och schweiziska åkningen runt Matterhorn - Läs mer:
 https://www.matterhornparadise.ch/en/About/Investments-and-projects/Alpine-Crossing/vision

Även restaurangerna i Cervinia märker av den höga efterfrågan. På en av Alpernas mest välkända restauranger, Chalet Etoile (även känt som ”Ullas”), börjar lunchborden under vecka 9 och 10 redan nu att bli fullbokade, säger Caroline Frassy i ägarfamiljen.

STS Alpresors topp 5 bokade skidorter vintern 2023:

  1. Bad Gastein, Österrike
  2. Cervinia, Italien
  3. Val Gardena, Italien  
  4. Saalbach, Österrike
  5. Canazei, Italien

För mer information eller frågor kontakta: 
Hanna Bernvid, VD, STS Alpresor
0708-608080
hanna.bernvid@alpresor.se
STS Alpresor AB grundades 1976 och är Nordens största fristående arrangör av resor till Alperna med 50 000 resenärer årligen. STS Alpresor arrangerar skid- och sommarresor till de mest populära skidorterna i Alperna och USA med direktflyg och guideservice. Företaget driver 10 välkända hotell, bland annat Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein och Hotel Marmore i Cervinia.