Kraftig ökning av bokningar till Alperna i sommar:
250% fler bokningar jämfört med samma tidpunkt förra året

Bokningsläget hos STS Alpresor har aldrig varit så högt inför sommaren så tidigt som i år. Jämfört med vid samma tidpunkt 2019 (före utbrottet av Covid-19) ligger bokningsläget på 250% högre hos STS Alpresor inför kommande sommarsäsong. Även vinterns och vårens skidresor ser just nu en bokningsuppgång.

-        Vi märker att det finns ett stort uppdämt behov av att resa och uppleva nya miljöer efter den långa perioden av nedstängningar.
Exakt vad den kraftiga ökningen av bokningar såhär tidigt beror på är svårt att säga men förmodligen är det en kombination av våra trygga ombokningsvillkor och nyheterna om att vaccineringen nu börjar runt om i Europa,
 säger Nina Magnusson, marknadschef på STS Alpresor.

Det är främst Bad Gastein i Österrike med välkända Hotel Salzburger Hof som lockar sommarresenärerna, tätt följt av italienska Cervinia där man kan få uppleva sommarskidåkning i kombination till sin sommarresa.

 

 Topp 5 mest populära sommaraktiviteter i Alperna:

1. Vandring
2. Mountainbike
3. Yoga
4. Golf
5. Sommarskidåkning

 
För mer information eller frågor kontakta: 
Nina Magnusson, marknadschef, STS Alpresor
nina.magnusson@alpresor.se
STS Alpresor AB grundades 1976 och är Nordens största fristående arrangör av resor till Alperna med 50 000 resenärer årligen. STS Alpresor arrangerar skidresor till de mest populära skidorterna i Alperna och USA med direktflyg, guideservice och snögaranti. Företaget som har cirka 250 anställda och omsätter 500 miljoner SEK äger och driver 10 välkända hotell, bland annat Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein och Hotel Marmore i Cervinia. På sommaren anordnas resor med en mängd olika inriktningar.