Hög lavinfara i Alperna – snörekort med 150 cm nysnö i Österrike

Skidsäsongen är i full gång och de senaste veckorna har snön vräkt ner i Alperna. Bara under de senaste dygnen har det kommit över 150 cm nysnö i de österrikiska Alperna. De kraftiga snöfallen förväntas fortsätta och på många skidorter har man höjt lavinfaran.

Under de kommande veckorna reser tusentals svenskar till Alperna med STS Alpresor, som är Nordens ledande researrangör till Alperna. Förutsättningarna för alla semesterfirare är optimala och de stora snömängderna lägger en väldigt bra grund för hela säsongen. Samtidigt gäller det att respektera lavinrisken och ta alla varningar på största allvar. Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor uppmanar nu samtliga resenärer att ta det extra försiktigt och aldrig åka off-pist utan utbildad bergsguide.

- Samtidigt som vi gläds åt den extremt goda snötillgången vill vi gå ut och varna för de speciella omständigheter som råder och be alla att vara vaksamma samt följa lokala rekommendationer, säger Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor.

_______________________________________________________________________
För mer information och aktuellt snödjup se www.alpresor.se eller kontakta:
Niclas Helgesson, VD, STS Alpresor
niclas.helgesson@alpresor.se


STS Alpresor är Sveriges största arrangör av resor till Alperna med nästan 50.000 resenärer. I och med årets säsong har STS Alpresor arrangerat skidresor i nästan 40 år och programmet omfattar nu 21 orter i Alperna och USA. Förutom skidresor är STS Alpresor även en av de ledande konferensarrangörerna i landet och hade över 3 000 konferensgäster den gångna säsongen. Företaget som har cirka 250 anställda och omsätter 450 miljoner SEK äger och driver 7 hotell i Alperna varav Hotel Salzburger Hof är det mest kända.