Svenskarna återvänder till Alperna efter 16 månader

Resebranschen är en av de näringar som drabbats absolut hårdast av pandemin där inkomsttappet för många aktörer varit 100%.  Nu börjar resandet i Europa äntligen komma igång igen. Restriktioner har lättat och de digitala Covidbevisen har börjat användas.

Välkända Hotel Salzburger Hof och de övriga sex hotellen i Bad Gastein som ägs och drivs av STS Alpresor tar en normal sommarsäsong emot ca 600 skandinaviska gäster varje vecka. På grund av pandemin har hotellen tvingats vara helt nedstängda sedan den 7 mars 2020.  Efter ett långt uppehåll på 16 månader slogs dörrarna äntligen upp igen i lördags den 3 juli. Nu väntar en lång sommarsäsong som sträcker sig till mitten av oktober med ungefär hälften så många gäster per vecka som ett normalår.

    - Både vi på kontoret och personalen nere på orten är otroligt glada att äntligen kunna välkomna våra gäster till hotellen igen. Man märker att det finns ett enormt uppdämt behov av utlandsresor då antal bokade skidresor kommande vinter redan är dubbelt så många än vid samma tidpunkt rekordåret 2019, säger Nina Magnusson, marknadschef på STS Alpresor.

 *Bilden är tagen i Bad Gastein i måndags den 5 juli 2021

För mer information eller frågor kontakta: 
Nina Magnusson, marknadschef, STS Alpresor
+46 705930780
nina.magnusson@alpresor.se
STS Alpresor AB grundades 1976 och är Nordens största fristående arrangör av resor till Alperna med 50 000 resenärer årligen. STS Alpresor arrangerar skidresor till de mest populära skidorterna i Alperna och USA med direktflyg, guideservice och snögaranti. Företaget äger och driver 10 välkända hotell, bland annat Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein och Hotel Marmore i Cervinia. På sommaren anordnas resor med en mängd olika inriktningar.