Sportlovsresor till Alperna bokas på rekordnivåer

En försvagad krona och ett ansträngt konjunkturläge hindrar inte svenskarna från att boka sin årliga sportlovsresa - tvärtom. STS Alpresor har ökat försäljningen av sportlovsresor med 5 procent mot föregående vinter och sätter nu in extra flyg under sportloven.

-          Bokningarna har ökat kraftigt den senaste månaden och det är tydligt att svenskarna inte ger upp resandet i första hand. Vi ser en ökning från förra årets 7500 sportlovsresenärer som vi inte hade förutspått. Vi har satt in extra flygkapacitet från Arlanda vecka 9 och planerar att utöka programmet även från Landvetter vecka 7, berättar Hanna Bernvid, VD STS Alpresor.

De senaste veckornas kraftiga snöfall ökar efterfrågan ytterligare och på flera populära alporter är skidsystemen redan igång. I italienska Cervinia har det kommit över 70 cm snö nere i byn, och uppe på glaciären pågår förberedelserna inför världscupstävlingen Matterhorn Cervino Speed Opening som går av stapeln på lördag den 11 november. Loppen startar i Zermatt och går i mål i Cervinia, vilket gör dem till de enda i världen som sträcker sig mellan två länder.

-          Att det redan i början av november är såhär fina snöförhållanden bådar gott för hela vintersäsongen och främjar såklart sista minuten försäljningen positivt, avslutar Hanna Bernvid.

STS Alpresors topp 5 populäraste sportlovsorter 2024:

  1. Bad Gastein, Österrike
  2. Cervinia, Italien
  3. Val Gardena, Italien  
  4. Saalbach, Österrike
  5. Canazei, Italien

För mer information eller frågor kontakta: 
Hanna Bernvid, VD, STS Alpresor
0708-608080
hanna.bernvid@alpresor.se

STS Alpresor AB grundades 1976 och är Nordens största fristående arrangör av resor till Alperna med ca 50 000 resenärer årligen. På vintern arrangerar STS Alpresor skidresor till 14 orter i Alperna och USA med direktflyg, guideservice och snögaranti. På sommaren anordnas resor med vandring, golf, mountainbike och sommarskidåkning. STS Alpresor äger och driver 11 hotell, varav Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein och Hotel Marmore i Cervinia är de mest kända.