Publicerat: 2018-01-24

Bästa snöläget på 10 år – hög lavinfara i Alperna!

Skidsäsongen är i full gång och de senaste veckorna har snön värkt ner i Alperna. Under helgen har orter såsom Cervinia, St Anton och Val Thorens fått upp emot 150 cm snö. Detta har resulterat i en hög lavinrisk och i stora delar av Alperna är det just nu lavinfara 5 vilket innebär mycket farliga förhållanden vid offpiståkning.

Under de kommande veckorna reser tusentals svenskar till Alperna med STS Alpresor, som är Nordens ledande researrangör till Alperna. Förutsättningarna för alla semesterfirare är optimala med perfekta pistförhållanden. Samtidigt gäller det att respektera lavinrisken och ta alla varningar på största allvar.

Niclas Helgesson, tf VD på STS Alpresor, uppmanar nu samtliga resenärer att ta det extra försiktigt och följa lokala rekommendationer.

– Samtidigt som vi gläds åt den extremt goda snötillgången vill vi gå ut och varna för de speciella omständigheter som råder och be alla att vara vaksamma, lyssna på lokala myndigheter och aldrig åka offpist utan en auktoriserad guide, säger Niclas Helgesson, tf VD på STS Alpresor.

_____________________________________________________________________

För mer information se www.alpresor.se och kontakta:
Niclas Helgesson, tf VD, STS Alpresor
niclas.helgesson@alpresor.se

STS Alpresor är Sveriges största arrangör av resor till Alperna med nästan 50.000 resenärer. I och med årets säsong har STS Alpresor arrangerat skidresor i nästan 40 år och programmet omfattar nu 21 orter i Alperna och USA. Förutom skidresor är STS Alpresor även en av de ledande konferensarrangörerna i landet och hade över 3 000 konferensgäster den gångna säsongen. Företaget som har cirka 250 anställda och omsätter 450 miljoner SEK äger och driver 7 hotell i Alperna varav Hotel Salzburger Hof är det mest kända.