Publicerat: 2018-06-18

Den nya trenden:

Alperna utmanar Medelhavet

Samtidigt som de stora charterarrangörerna rear ut sina medelhavsresor ser STS Alpresor, Sveriges ledande alpresearrangör, en försäljningsökning med 21 procent på sommar- och vandringsresor till Alperna.

-Högsommarvärmen i Sverige tycks inte har påverkat efterfrågan av alpresor. Vi har sett ett tydligt trendbrott de senaste åren att allt fler väljer Alperna även på sommaren. Troligtvis söker fler svenskar efter en aktiv och hälsosam semester med mycket aktivitet, god mat och umgänge, säger Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor.

Det råder ingen tvekan om att Alperna är hett även på sommaren. STS Alpresor har ökat försäljningen med över 21 procent mot föregående år. Det är framförallt vandringsresor och temaresor med yoga som lockar mest.

-Intresset för vår populäraste sommardestination Bad Gastein fortsätter. Hittills har vi ökat med 10 procent mot föregående år. Även vår sommarnyhet Cervinia, Italien lockar många nya resenärer som söker efter spektakulära vandringar i kombination med toppmodernt boende på vårt nybyggda hotell, Hotel Marmore, avslutar Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor.

_____________________________________________________________________________

STS Alpresor är Sveriges största arrangör av resor till Alperna med nästan 50.000 resenärer. I och med årets säsong har STS Alpresor arrangerat skidresor i nästan 40 år och programmet omfattar nu 21 orter i Alperna och USA. Förutom skidresor är STS Alpresor även en av de ledande konferensarrangörerna i landet och hade över 3 000 konferensgäster den gångna säsongen. Företaget som har cirka 250 anställda och omsätter 450 miljoner SEK äger och driver 7 hotell i Alperna varav Hotel Salzburger Hof är det mest kända.