Rekordmånga reste till Alperna 2019 – upp 8 procent

Vintersäsongen 2019 blev ett rekordår för STS Alpresor. Över 50 000 personer valde att resa till Alperna med skidresearrangören mellan december och april, vilket är en ökning med 8 procent mot rekordåret 2017.

- Redan i augusti såg vi en ökad försäljning och sportlovsveckorna blev fullbokade på nolltid, säger Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor.

Snön kom tidigt till Alperna och på många orter har det kommit mer snö än på 15 år. De perfekta förhållandena i kombination med ett attraktivt program tros vara en stor anledning till STS Alpresors rekordvinter.

- Vi är väldigt glada över att intresset för Alperna fortsätter att växa år efter år. Framförallt ser vi en tydlig trend att allt fler väljer att boka sin skidresa tidigt, speciellt om man vill resa under lovveckorna (jul, nyår och sportlov). Därför känns det extra kul att meddela att man redan nu kan boka 2020 års skidresa med STS Alpresor, säger VD Niclas Helgesson.

Österrike fortsatt i topp

Vinterns populäraste resmål var Bad Gastein i Österrike, tätt följt av Cervinia i Italien. Årets uppstickare blev den italienska världscups-orten Madonna di Campiglio som totalt ökade med 21 procent. Även klassiker som St Anton och Zell am See-Kaprun ökade med över 10 procent mot föregående år.

Nu fortsätter arbetet med att vässa nästa års vinterprogram, med flera nya resmål och paket som ger våra resenärer en unik upplevelse i Alperna, avslutar Niclas.

Bokningstoppen 2019

  1. Bad Gastein, Österrike
  2. Cervinia, Italien
  3. Saalbach, Österrike
  4. St Anton, Österrike
  5. Val Gardena, Italien

_______________________________________________________________________

För mer information eller aktuellt snödjup se www.alpresor.se eller kontakta: 

Niclas Helgesson, VD, STS Alpresor
niclas.helgesson@alpresor.se

STS Alpresor är Sveriges största arrangör av resor till Alperna med nästan 50.000 resenärer. STS Alpresor grundades 1976 och erbjuder skidresor till 19 snösäkra skidorter i Alperna och USA. Förutom skidresor är STS Alpresor även en av de ledande konferensarrangörerna i landet och hade över 4 000 konferensgäster den gångna säsongen. Företaget som har cirka 250 anställda och omsätter 450 miljoner SEK äger och driver 7 hotell i Alperna varav Hotel Salzburger Hof är det mest kända.