Bad Gastein rustar upp – nu investeras tre miljarder i svenskarnas favoritort

Nu rustar Bad Gastein upp sitt centrum med nya hotell och en ny tunnelförbindelse mellan centrum och lift som kommer att betjäna de över 1000 nya hotellbäddarna. Investeringen de närmaste tre åren beräknas till ca tre miljarder SEK.

Den svenska skidresearrangören STS Alpresor äger och driver sju välkända hotell i byn sedan många år, bl.a. klassiska Hotel Salzburger Hof.

-        Detta är efterlängtade nyheter för alla, inte bara för skidälskande turister, utan även en stor nyhet i hela Österrike
då Bad Gastein är känd som orten där hela Europas kungligheter och kejsare semestrat genom åren
-
säger Nina Magnusson, marknadschef på STS Alpresor.

Investeringarna innebär att Bad Gasteins historiska centrum kommer att få nytt liv. Den branta byn får ett toppmodernt transportsystem som tar dig från centrum till skidliften på endast 6 minuter. Dessutom blir byn genom detta en bilfri zon vilket både gäster och invånare ser fram emot. Allt beräknas stå helt färdigt till 2025.

I början av 2019 invigdes en annan miljardsatsning i byn – den nya Schlossalmliften som ersatte tre äldre liftar med en enda där man nu färdas utan byten från 850 m.ö.h upp till 2100 m.ö.h.  

Under det senaste året har Alperna varit helt nedstängt på grund av pandemin. Man ser nu ett mycket stort uppdämt resebehov inför kommande vinter, 2021/22. 

-        Vi ser nu rekordtidiga bokningar av nästa vinters resor och räknar med att snart vara tillbaka på normala bokningstal, vilket innebär ca 35.000 vinterresenärer. Det känns väldigt roligt att äntligen blicka framåt och veta att det både investeras för fullt nere på orterna och att den skandinaviska marknaden har vaknat till ordentligt med sina bokningar,  avslutar Nina.

Se mer om de aktuella byggnationerna här:

https://www.youtube.com/watch?v=aGCpdOC-UOY   

För mer information eller frågor kontakta: 
Nina Magnusson, marknadschef, STS Alpresor
nina.magnusson@alpresor.se
STS Alpresor AB grundades 1976 och är Nordens största fristående arrangör av resor till Alperna med 50 000 resenärer årligen. STS Alpresor arrangerar skidresor till de mest populära skidorterna i Alperna och USA med direktflyg, guideservice och snögaranti. Företaget äger och driver 10 välkända hotell, bland annat Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein och Hotel Marmore i Cervinia. På sommaren anordnas resor med en mängd olika inriktningar.