I Alperna får du 10 gånger mer skidåkning för pengarna!

Försäljningen av 2020 års skidresor är i full gång och intresset att hitta den mest prisvärda skidresan är stor. STS Alpresor har i samband med säljstarten jämfört liftkortspriserna på några av svenskarnas favoritorter i Alperna och Fjällen. Resultatet visar att man i Alperna generellt sätt får ca 10 ggr mer skidåkning för pengarna vilket bland annat beror på stora prishöjningar på liftkorten i de svenska och norska Fjällen.

- I vår jämförelse har vi tittat på vad priset för ett liftkort kostar och delat det med storleken på skidområdet. I italienska Val Gardena betalar man exempelvis bara 3 kronor per pistkilometer, vilket kan jämföras med 38 kronor i norska Trysil, säger Niclas Helgesson, VD STS Alpresor.

Trots att den svenska kronan just nu är svagare mot euron så är det generellt betydligt billigare att både äta och dricka i stora delar av Alperna. I österrikiska Bad Gastein kostar exempelvis en stor öl ca 40 kr (50 cl) jämfört med ca 90 kr (40 cl) i Åre – mindre än halva priset till Alpernas fördel.

- Reser man som familj eller i en större grupp är mitt bästa tips att boka tidigt så kan vi garantera ett så bra pris och boende som möjligt, avslutar Niclas Helgesson.


Jämförelse mellan 7 utvalda skidorter:

Val Gardena (Dolomiti Superski), Italien: 1 220 km pist / 3 005 kr per liftkort = 3 kr/km

Bad Gastein (Ski Amadé), Österrike: 760 km pist / 2 738 kr per liftkort = 4 kr/km

Sauze d’Oulx, Italien: 400 km pist / 2 088 kr per liftkort = 5 kr/km

Cervinia, Italien: 350 km pist / 2 579 kr per liftkort = 7 kr/km

Åre, Sverige: 101 km / 2 540 kr per liftkort = 25 kr/km

Sälen, Sverige: 82 km / 2 230 kr per liftkort = 28 kr/km

Trysil, Norge: 75 km / 2 829 kr per liftkort = 38 kr/km
____________________________________________________________________

För mer information se www.alpresor.se och kontakta:
Niclas Helgesson, VD, STS Alpresor, niclas.helgesson@alpresor.se 

STS Alpresor är Sveriges största arrangör av resor till Alperna med nästan 50.000 resenärer. I och med årets säsong har STS Alpresor arrangerat skidresor i nästan 40 år och programmet omfattar nu 19 orter i Alperna. Förutom skidresor är STS Alpresor även en av de ledande konferensarrangörerna i landet och hade över 3 000 konferensgäster den gångna säsongen. Företaget som har cirka 250 anställda och omsätter 450 miljoner SEK äger och driver 9 hotell i Alperna varav Hotel Salzburger Hof är det mest kända.