STS Alpresors pressrum

STS Alpresors pressrum riktar sig främst till dig som är journalist eller på annat sätt representerar media. Här publicerar vi våra pressreleaser och nyheter. 

För press- och mediafrågor vänligen kontakta:

Hanna Bernvid
VD
hanna.bernvid@alpresor.se

Nina Magnusson
Marknads- & kommunikationsansvarig
nina.magnusson@alpresor.se 

FIS Snowboard World Cup äger rum den 11-12 jan 2022 i Bad Gastein

Idag den 11 januari har tävlingarna i Bad Gastein startat. För den tävlande världseliten i Snowboard är det sista chansen att kvalificera sig till OS. Tävlingarna körs för tjugonde året i rad, sedan 2001, mitt i välkända Bad Gastein, Österrike och har nu utvecklats till en av de viktigaste och mest populära tävlingen på World Cup Tour.

Publicerat 2022-01-11

 

Österrike öppnar för turism lagom till jul

Glädjande besked kom idag från Österrike om att landet inom kort avslutar sin lockdown för vaccinerade. På måndag den 13 december öppnar landet gradvis och lagom till jul välkomnar hotell och restauranger i de Österrikiska Alperna återigen svenska semesterfirare.

-     Vi är naturligtvis jätteglada att äntligen få välkomna våra skidresenärer igen efter nästan två år.
Den 19 december går de första avresorna ner till Österrike och Italien med förväntansfulla alpresenärer, säger Hanna Bernvid, VD för STS Alpresor.

Publicerat 2021-12-08

 

Svenskarna återvänder till Alperna efter 16 månader

Nu börjar resandet i Europa äntligen komma igång. Välkända Hotel Salzburger Hof och de övriga sex hotellen i Bad Gastein som tillhör STS Alpresor tar normalt sett emot ca 600 skandinaviska gäster varje vecka under sommaren. På grund av pandemin har hotellen tvingats hålla stängt sedan den 7 mars 2020 men i lördags den 3 juli 2021 slogs dörrarna äntligen upp igen.

Publicerat 2021-07-07

Läs mer

STS Alpresor siktar mot toppen!

Alpernas nya topprestaurang, Gipfelrestaurant Stubner (2 230 m.ö.h), i Bad Gastein invigdes nyligen.

Trots ett prövande år för resebranschen har STS Alpresor lyckats komma över restaurangen med ett av Alpernas bästa lägen. Den stora restaurangen har genomgått en totalrenovering och från den stora solterrassen har du panoramautsikt över Alpernas största nationalpark och Österrikes högsta berg, Grossglockner, på 3 800 m.ö.h.

Publicerat 2021-06-29

 

Bad Gastein rustar upp – nu investeras tre miljarder i svenskarnas favoritort i Alperna

Investeringarna kommer att innebära att Bad Gasteins historiska centrum kommer att få nytt liv. Den branta byn får ett toppmodernt transportsystem som tar dig från centrum till skidliften på endast 6 minuter. Dessutom blir byn genom detta en bilfri zon vilket både gäster och invånare ser fram emot.
Allt beräknas stå helt färdigt till 2025.

Publicerat 2021-05-10

Läs mer

Rekordtidiga bokningar av nästa vinters skidresor till Alperna

Efter ett helt år med pandemi har marknaden för resor till Alperna nu vaknat ordentligt. Inför nästa vinter har bokningarna kommit in rekordtidigt hos STS Alpresor och högsäsongsveckorna är snart fullbokade.  Att det bokar fullt redan så här tidigt på året har inte hänt i bolagets 45-åriga historia.

Publicerat 2021-03-19

Läs mer

Kraftig ökning av bokningar till Alperna i sommar:
250% fler bokningar jämfört med samma tidpunkt förra året

Bokningsläget hos STS Alpresor har aldrig varit så högt inför sommaren så tidigt som i år.  Jämfört med vid samma tidpunkt 2019 (före utbrottet av Covid-19) ligger bokningsläget på 250% högre hos STS Alpresor inför kommande sommarsäsong.

Publicerat 2020-12-10

Läs mer

Skidpremiär i Alperna - liftarna öppnar på lördag!

Vintersäsongen närmar sig och i Cervinia öppnar liftarna redan nu på lördag den 24 oktober. Även i Bad Gastein har snön kommit rekordtidigt i bergen.

Publicerat 2020-10-21

Läs mer

Högt bokningstryck när STS Alpresor lanserar bussresor till Alperna

I vinter nylanserar STS Alpresor bussresor till skidparadiset Bad Gastein. Under sportlovsveckorna 7, 8 och 9 rullar bussarna till Alperna från Stockholm, Göteborg och Malmö. Intresset för den miljösmarta resan har varit mycket stor, framförallt hos skidåkande barnfamiljer.

Publicerat 2020-08-11

Läs mer

STS Alpresor har återbetalat 100 miljoner kr efter Coronakrisen

STS Alpresor är den första svenskägda charterflygarrangören som återbetalat samtliga gäster som inte kunde genomföra sina skidresor till Alperna säsongen 2019/2020.

Publicerat 2020-06-10

Läs mer

I Alperna får du 10 gånger mer skidåkning för pengarna!

STS Alpresor har i samband med säljstarten jämfört liftkortspriserna på några av svenskarnas favoritorter i Alperna och Fjällen. Resultatet visar att man i Alperna generellt sätt får ca 10 ggr mer skidåkning för pengarna vilket bland annat beror på stora prishöjningar på liftkorten i de svenska och norska Fjällen.

Publicerat 2019-06-14

Läs mer

Rekordmånga reste till Alperna 2019 – upp 8 procent

Vintersäsongen 2019 blev ett rekordår för STS Alpresor. Över 50 000 personer valde att resa till Alperna med skidresearrangören mellan december och april, vilket är en ökning med 8 procent mot rekordåret 2017.

Publicerat 2019-04-29

Läs mer

Rekordvinter -  STS Alpresor förlänger skidsäsongen

Skidsäsongen är långt ifrån över i Alperna. Snöläget är det bästa på flera år och nu meddelar STS Alpresor, Nordens ledande skidresearrangör att säsongen förlängs till april för att möta efterfrågan från skidsugna resenärer.

Publicerat 2019-03-18

Läs mer

Snöchock ger bokningsrekord inför sportloven

Skidsäsongen i Alperna har fått en drömstart med rekordmycket snö i framförallt Österrike. Tecknen på en svajande konjunktur har inte satt några spår i efterfrågan - tvärtom.

Publicerat 2019-01-18

Läs mer

Hög lavinfara i Alperna!

Skidsäsongen är i full gång och de senaste veckorna har snön vräkt ner i Alperna. Bara under de senaste dygnen har det kommit över 150 cm nysnö i de österrikiska Alperna. De kraftiga snöfallen förväntas fortsätta och på många skidorter har man höjt lavinfaran.

Publicerat 2019-01-11

Läs mer

Här får du mest skidåkning för pengarna vintern 2019

Skidsäsongen har precis satt igång nere i Alperna och intresset att hitta den mest prisvärda skidresan är stor. Men var får man egentligen mest skidåkning för pengarna? STS Alpresor har jämfört några av svenskarnas favoritskidorter i Alperna och Fjällen för att se var man får mest skidåkning för pengarna.

Publicerat: 2018-12-19

Läs mer

Hit åker svenskarna på skidsemester i vinter

Skidsäsongen närmar sig med stormsteg och svenskarna är sugna på Alperna. STS Alpresor presenterar en topplista över de bäst bokade skidorterna inför säsongen 2019. I topp ligger svenskfavoriten Bad Gastein tätt följt av italienska Cervinia som är populärare än någonsin.

Publiserat: 2018-10-12

Läs mer

Rekordsommar för STS Alpresor – upp 20 procent

Trots rekordvärme hemma i Sverige har STS Alpresor haft en succésommar med en försäljningsökning med 20 procent på sommar- och vandringsresor till Alperna. Intresset har varit allra störst för klassiska Bad Gastein, Österrike men nykomlingen Cervinia, Italien har kommit stort.

Publicerat: 2018-09-10

Läs mer

STS Alpresor köper två nya hotell i Alperna

STS Alpresor, Nordens ledande alpresearrangör och ägare av bland annat klassiska Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein, fortsätter sin satsning i Alperna och förvärvar två nya hotell, ett i italienska Cervinia och ett i österrikiska Bad Gastein.

Publicerat: 2018-08-14

Läs mer

Alpernas största liftprojekt invigs i december

Den 1 december 2018 öppnar en av Alpernas största lift-och pistanläggningar i österrikiska Bad Gastein. Bad Gastein är en av Alpernas populäraste resmål för semestrande nordbor och i vinter blir skidsystemet ännu bättre.

Publicerat: 2018-08-08

 

Läs mer

Rekordvärmen har påverkat skidresebranschen positivt

Sommarens värmebölja har gjort positiva avtryck på vinterns bokning av skidresor. Trots rekordvärme har STS Alpresor bokat en stor andel skidresor i juni och juli. Intresset är allra störst för klassikerna Bad Gastein och Cervinia där man har ökat försäljningen med över 20 procent jämfört med föregående år.

Publicerat: 2018-08-07

Läs mer

Alperna utmanar Medelhavet

Samtidigt som de stora charterarrangörerna rear ut sina medelhavsresor ser STS Alpresor, Sveriges ledande alpresearrangör, en försäljningsökning med 21 procent på sommar- och vandringsresor till Alperna.

Publicerat: 2018-06-18

Läs mer

Svenskarna väljer Alperna i sommar!

Alperna på sommaren är hett och allt fler väljer bort Medelhavet för en aktiv semester med vandring och motion. Hittills har STS Alpresor ökat försäljningen med 18 procent jämfört med i fjol och intresset är framförallt stort hos barnfamiljer.

Publicerat: 2018-03-21

Läs mer

Hit åker Stockholmarna på sportlovet!

Aldrig förr har intresset att åka till Alperna varit så stort och speciellt på sportlovet. STS Alpresor som är Nordens ledande researrangör till Alperna har ökat försäljningen med över 11 procent gentemot förra vintern och det är framförallt Bad Gastein och italienska Cervinia som har lockat Stockholmarna till Alperna.

Publicerat: 2018-03-02

Läs mer

Rekordvinter för STS Alpresor – upp 11 procent!

Aldrig förr har intresset att åka till Alperna varit så stort. STS Alpresor som är Nordens ledande researrangör har ökat försäljningen med över 11 procent gentemot förra vintern och det är framförallt Bad Gastein och italienska Cervinia som har lockat flest resenärer.

Publicerat: 2018-03-01

Läs mer

STS Alpresor presenterar det största sommarprogrammet någonsin!

Alperna på sommaren är hett och allt fler väljer bort Medelhavet för en aktiv semester med vandring och motion. Hittills har STS Alpresor ökat försäljningen med 11,4 procent jämfört med i fjol och intresset är allra störst hos Stockholmare och barnfamiljer.

Publicerat: 2018-03-01

Läs mer

Här får du mest skidåkning för pengarna!

Skidsäsongen är i full gång och intresset att hitta den mest prisvärda skidresan är stor. Men var får man egentligen mest skidåkning för pengarna? STS Alpresor har jämfört några av svenskarnas favoritskidorter i Alperna och Fjällen för att se var man får mest skidåkning för pengarna.

Publicerat: 2018-01-31

Läs mer

Bästa snöläget på 10 år – hög lavinfara i Alperna!

Skidsäsongen är i full gång och de senaste veckorna har snön värkt ner i Alperna. Under helgen har orter såsom Cervinia, St Anton och Val Thorens fått upp emot 150 cm snö. Detta har resulterat i en hög lavinrisk och i stora delar av Alperna är det just nu lavinfara 5 vilket innebär mycket farliga förhållanden vid offpiståkning.

Publicerat: 2018-01-24

Läs mer

Hög lavinfara i Alperna – snörekord med 150 cm nysnö den senaste veckan!

Skidsäsongen är i full gång och de senaste veckorna har snön värkt ner i Alperna. Bara under de senaste dygnen har det på orter såsom Cervinia kommit upp emot 150 cm snö. De kraftiga snöfallen förväntas fortsätta vilket också ökar lavinrisken vid offpiståkning.

Publicerat: 2018-01-08

Läs mer

STS Alpresor ökar vinterns försäljning med 15 procent!

Aldrig förr har intresset att åka till Alperna varit så stort. STS Alpresor som är Nordens ledande researrangör har ökat försäljningen med över 15 procent gentemot förra säsongen och det är särskilt de italienska Alperna som ökar.

Publicerat: 2017-12-13

Läs mer