STS Alpresors pressrum

STS Alpresors pressrum riktar sig främst till dig som är journalist eller på annat sätt representerar media. Här publicerar vi våra pressreleaser och nyheter. 

För press- och mediafrågor vänligen kontakta:

Hanna Bernvid, VD
hanna.bernvid@alpresor.se

Nina Magnusson, Marknadschef
nina.magnusson@alpresor.se 

Sportlovsresor till Alperna bokas på rekordnivåer

Ett ansträngt konjunkturläge och en försvagad valuta hindrar inte svenskarna från att boka sin årliga skidresa. Snarare tvärtom. STS Alpresor har ökat försäljningen av sportlovsresor med 5 procent mot föregående vinter och sätter nu in extra flyg under sportloven 2024.

Publicerat 2023-11-09

Läs mer

Försäljningen går som tåget!

Sommarens stora nyhet, direkttåg från Malmö till Bad Gastein i Österrike, har redan blivit en succé. Knappt fyra veckor efter lanseringen blev resan fullbokad och STS Alpresor har nu satt in ytterligare kapacitet hos Snälltåget.

Publicerat 2023-02-28

Läs mer

I juli 2023 invigs världens högst sammanhängande linbana i Cervinia!

Matterhorn Glacier Ride II - världens högsta och mest avancerade 3S linbana - kommer att förbättra framkomligheten mellan italienska Cervinia och schweiziska Zermatt och blir den sista pusselbiten i att förena skidområdena till ett enda skidsystem.

Publicerat: 2023-02-01

Läs mer

Direkttåg till Österrike i sommar!

I sommar kör Snälltåget direkt från Malmö till Österrike och erbjuder tillsammans med STS Alpresor paketresor till populära Bad Gastein. Nattåget avgår lördag 22 juli från Malmö och ankommer till de österrikiska Alperna på söndagen. Hemresan sker en vecka senare.

Publicerat 2023-01-26

Läs mer

I Alperna får du mer skidåkning (och öl) för pengarna!

I Alperna får du ca 10 gånger mer skidåkning för pengarna. Detta visar vår senaste undersökning där vi har jämfört liftkortspriserna på några av svenskarnas favoritorter i Alperna och fjällen. Dessutom är ölen betydligt billigare!

Publicerat: 2022-10-20

Läs mer

FIS Snowboard World Cup äger rum den 10-11 jan 2023 i Bad Gastein

I januari är tävlingarna i Bad Gastein, Österrike tillbaka. För den tävlande världseliten i Snowboard är det sista chansen att kvalificera sig till OS. Tävlingarna körs för tjugonde året i rad, sedan 2001, och har nu utvecklats till en av de viktigaste och mest populära tävlingarna på World Cup Tour.

Publicerat 2022-10-13

 

Rekordtidiga vinterbokningar till Alperna 2023

Redan i mitten av juni är sportlovsveckorna snart slutsålda. Bland toppdestinationerna ligger klassiska Bad Gastein i Österrike och italienska Cervinia med dess glaciärskidåkning.

- Vi har bokat otroligt bra jämfört med i mitten av juni ett normalår. Jämfört med bokningsläget i juni 2019 är vi 60% upp på vinterbokningarna, säger Hanna Bernvid, VD på STS Alpresor.

Publicerat 2022-06-17

Läs mer

Österrike öppnar för turism lagom till jul

Glädjande besked kom idag från Österrike om att landet inom kort avslutar sin lockdown för vaccinerade. På måndag den 13 december öppnar landet gradvis och lagom till jul välkomnar hotell och restauranger i de Österrikiska Alperna återigen svenska semesterfirare.

-     Vi är naturligtvis jätteglada att äntligen få välkomna våra skidresenärer igen efter nästan två år.
Den 19 december går de första avresorna ner till Österrike och Italien med förväntansfulla alpresenärer, säger Hanna Bernvid, VD för STS Alpresor.

Publicerat 2021-12-08

 

Svenskarna återvänder till Alperna efter 16 månader

Nu börjar resandet i Europa äntligen komma igång. Välkända Hotel Salzburger Hof och de övriga sex hotellen i Bad Gastein som tillhör STS Alpresor tar normalt sett emot ca 600 skandinaviska gäster varje vecka under sommaren. På grund av pandemin har hotellen tvingats hålla stängt sedan den 7 mars 2020 men i lördags den 3 juli 2021 slogs dörrarna äntligen upp igen.

Publicerat 2021-07-07

Läs mer

STS Alpresor siktar mot toppen!

Alpernas nya topprestaurang, Gipfelrestaurant Stubner (2 230 m.ö.h), i Bad Gastein invigdes nyligen.

Trots ett prövande år för resebranschen har STS Alpresor lyckats komma över restaurangen med ett av Alpernas bästa lägen. Den stora restaurangen har genomgått en totalrenovering och från den stora solterrassen har du panoramautsikt över Alpernas största nationalpark och Österrikes högsta berg, Grossglockner, på 3 800 m.ö.h.

Publicerat 2021-06-29

 

Bad Gastein rustar upp – nu investeras tre miljarder i svenskarnas favoritort i Alperna

Investeringarna kommer att innebära att Bad Gasteins historiska centrum kommer att få nytt liv. Den branta byn får ett toppmodernt transportsystem som tar dig från centrum till skidliften på endast 6 minuter. Dessutom blir byn genom detta en bilfri zon vilket både gäster och invånare ser fram emot.
Allt beräknas stå helt färdigt till 2025.

Publicerat 2021-05-10

Läs mer

Kraftig ökning av bokningar till Alperna i sommar:
250% fler bokningar jämfört med samma tidpunkt förra året

Bokningsläget hos STS Alpresor har aldrig varit så högt inför sommaren så tidigt som i år.  Jämfört med vid samma tidpunkt 2019 (före utbrottet av Covid-19) ligger bokningsläget på 250% högre hos STS Alpresor inför kommande sommarsäsong.

Publicerat 2020-12-10

Läs mer

Skidpremiär i Alperna - liftarna öppnar på lördag!

Vintersäsongen närmar sig och i Cervinia öppnar liftarna redan nu på lördag den 24 oktober. Även i Bad Gastein har snön kommit rekordtidigt i bergen.

Publicerat 2020-10-21

Läs mer

STS Alpresor har återbetalat 100 miljoner kr efter Coronakrisen

STS Alpresor är den första svenskägda charterflygarrangören som återbetalat samtliga gäster som inte kunde genomföra sina skidresor till Alperna säsongen 2019/2020.

Publicerat 2020-06-10

Läs mer

I Alperna får du 10 gånger mer skidåkning för pengarna!

STS Alpresor har i samband med säljstarten jämfört liftkortspriserna på några av svenskarnas favoritorter i Alperna och Fjällen. Resultatet visar att man i Alperna generellt sätt får ca 10 ggr mer skidåkning för pengarna vilket bland annat beror på stora prishöjningar på liftkorten i de svenska och norska Fjällen.

Publicerat 2019-06-14

Läs mer

Rekordmånga reste till Alperna 2019 – upp 8 procent

Vintersäsongen 2019 blev ett rekordår för STS Alpresor. Över 50 000 personer valde att resa till Alperna med skidresearrangören mellan december och april, vilket är en ökning med 8 procent mot rekordåret 2017.

Publicerat 2019-04-29

Läs mer

Rekordvinter -  STS Alpresor förlänger skidsäsongen

Skidsäsongen är långt ifrån över i Alperna. Snöläget är det bästa på flera år och nu meddelar STS Alpresor, Nordens ledande skidresearrangör att säsongen förlängs till april för att möta efterfrågan från skidsugna resenärer.

Publicerat 2019-03-18

Läs mer

Snöchock ger bokningsrekord inför sportloven

Skidsäsongen i Alperna har fått en drömstart med rekordmycket snö i framförallt Österrike. Tecknen på en svajande konjunktur har inte satt några spår i efterfrågan - tvärtom.

Publicerat 2019-01-18

Läs mer

Hög lavinfara i Alperna!

Skidsäsongen är i full gång och de senaste veckorna har snön vräkt ner i Alperna. Bara under de senaste dygnen har det kommit över 150 cm nysnö i de österrikiska Alperna. De kraftiga snöfallen förväntas fortsätta och på många skidorter har man höjt lavinfaran.

Publicerat 2019-01-11

Läs mer

Här får du mest skidåkning för pengarna vintern 2019

Skidsäsongen har precis satt igång nere i Alperna och intresset att hitta den mest prisvärda skidresan är stor. Men var får man egentligen mest skidåkning för pengarna? STS Alpresor har jämfört några av svenskarnas favoritskidorter i Alperna och Fjällen för att se var man får mest skidåkning för pengarna.

Publicerat: 2018-12-19

Läs mer

Hit åker svenskarna på skidsemester i vinter

Skidsäsongen närmar sig med stormsteg och svenskarna är sugna på Alperna. STS Alpresor presenterar en topplista över de bäst bokade skidorterna inför säsongen 2019. I topp ligger svenskfavoriten Bad Gastein tätt följt av italienska Cervinia som är populärare än någonsin.

Publiserat: 2018-10-12

Läs mer

Rekordsommar för STS Alpresor – upp 20 procent

Trots rekordvärme hemma i Sverige har STS Alpresor haft en succésommar med en försäljningsökning med 20 procent på sommar- och vandringsresor till Alperna. Intresset har varit allra störst för klassiska Bad Gastein, Österrike men nykomlingen Cervinia, Italien har kommit stort.

Publicerat: 2018-09-10

Läs mer

STS Alpresor köper två nya hotell i Alperna

STS Alpresor, Nordens ledande alpresearrangör och ägare av bland annat klassiska Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein, fortsätter sin satsning i Alperna och förvärvar två nya hotell, ett i italienska Cervinia och ett i österrikiska Bad Gastein.

Publicerat: 2018-08-14

Läs mer

Alpernas största liftprojekt invigs i december

Den 1 december 2018 öppnar en av Alpernas största lift-och pistanläggningar i österrikiska Bad Gastein. Bad Gastein är en av Alpernas populäraste resmål för semestrande nordbor och i vinter blir skidsystemet ännu bättre.

Publicerat: 2018-08-08

 

Läs mer

Alperna utmanar Medelhavet

Samtidigt som de stora charterarrangörerna rear ut sina medelhavsresor ser STS Alpresor, Sveriges ledande alpresearrangör, en försäljningsökning med 21 procent på sommar- och vandringsresor till Alperna.

Publicerat: 2018-06-18

Läs mer

Svenskarna väljer Alperna i sommar!

Alperna på sommaren är hett och allt fler väljer bort Medelhavet för en aktiv semester med vandring och motion. Hittills har STS Alpresor ökat försäljningen med 18 procent jämfört med i fjol och intresset är framförallt stort hos barnfamiljer.

Publicerat: 2018-03-21

Läs mer

Hit åker Stockholmarna på sportlovet!

Aldrig förr har intresset att åka till Alperna varit så stort och speciellt på sportlovet. STS Alpresor som är Nordens ledande researrangör till Alperna har ökat försäljningen med över 11 procent gentemot förra vintern och det är framförallt Bad Gastein och italienska Cervinia som har lockat Stockholmarna till Alperna.

Publicerat: 2018-03-02

Läs mer

Rekordvinter för STS Alpresor – upp 11 procent!

Aldrig förr har intresset att åka till Alperna varit så stort. STS Alpresor som är Nordens ledande researrangör har ökat försäljningen med över 11 procent gentemot förra vintern och det är framförallt Bad Gastein och italienska Cervinia som har lockat flest resenärer.

Publicerat: 2018-03-01

Läs mer

STS Alpresor presenterar det största sommarprogrammet någonsin!

Alperna på sommaren är hett och allt fler väljer bort Medelhavet för en aktiv semester med vandring och motion. Hittills har STS Alpresor ökat försäljningen med 11,4 procent jämfört med i fjol och intresset är allra störst hos Stockholmare och barnfamiljer.

Publicerat: 2018-03-01

Läs mer

Här får du mest skidåkning för pengarna!

Skidsäsongen är i full gång och intresset att hitta den mest prisvärda skidresan är stor. Men var får man egentligen mest skidåkning för pengarna? STS Alpresor har jämfört några av svenskarnas favoritskidorter i Alperna och Fjällen för att se var man får mest skidåkning för pengarna.

Publicerat: 2018-01-31

Läs mer

Bästa snöläget på 10 år – hög lavinfara i Alperna!

Skidsäsongen är i full gång och de senaste veckorna har snön värkt ner i Alperna. Under helgen har orter såsom Cervinia, St Anton och Val Thorens fått upp emot 150 cm snö. Detta har resulterat i en hög lavinrisk och i stora delar av Alperna är det just nu lavinfara 5 vilket innebär mycket farliga förhållanden vid offpiståkning.

Publicerat: 2018-01-24

Läs mer