Yoga- & vandringsresa till Cervinia

Mountain Soul Yoga med Livia i Cervinia!

Häng med Livia på storslagen yoga & vandringsresa i italienska Alperna! Med över 200 kilometer natursköna vandringsleder och hisnande bergsvyer förvandlas Cervinia till ett paradis på sommaren. Naturen inbjuder till underbara vandringar längs kristallklara alpsjöar och tysta skogar med en varierande terräng som passar såväl nybörjare som proffs.

Detta yogaretreat är sommarens måste för dig som älskar yoga, frisk alpluft, god mat och vill hitta tillbaka till ditt inre lugn. Det kommer bli en vecka fylld av härlig vandring, mindfulness meditation, bad och andra aktiviteter såsom yoga och andningsövningar som kommer bli ett fint avbrott från dagarna där vi tar oss fram bland storslagen natur.  Vad sägs om att vara med på ett lugnare yogapass, springa en runda eller återupptäck din mountain soul? Eller varför inte lite lättare vandring på hög höjd för att avsluta med gott glas italienskt vin och lite ost på eftermiddagen?

Efter våra dagar ute på bergen mjukar vi upp stela muskler med sköna yinyogapass som avslutas med restorative yoga och Yoga Nidra.

De alpina vandringsprogrammet är uppdelat i två olika grupper med varierande svårighetsgrad (blå och röd grupp). På så sätt får du möjlighet att delta i den grupp som passar din nivå bäst. För att delta i Alpin vandring krävs inte några tidigare erfarenheter av att vandra men en god allmänkondition. Nedan presenterar vi de olika vandringsgrupperna mer i detalj.

Blå grupp

Den blå gruppen är den enklare varianten inom Alpin vandring. Vi tar oss fram på fina stigar och vägar och gör en hel del höjdmeter både upp och ner. Dock gör vi det i ett relativt lugnt tempo och tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen.

Sträcka: Ca 8-12 km varje dag
Höjdskillnad: Ca 400-800 höjdmeter varje dag

Röd grupp

Den röda gruppen är den mer avancerade varianten inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vi kan även vissa dagar göra mer höjdmeter än den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen.

Sträcka: Ca 8-14 km varje dag
Höjdskillnad: Ca 500-1000 höjdmeter varje dag

Boende

Vi bor bekvämt på populära Hotel Marmore**** som är beläget mitt på gågatan i Cervinia. Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en härlig frukostbuffé innan det är dags att ge sig ut på dagens tur. Innan frukost kan man även praktisera mjuk Hatha yoga med Livia. Rummen på Marmore är av högsta klass med påkostade materialval i rustik Aosta-stil med sköna kvalitetssängar i alla rum. De flesta rummen har egen balkong med utsikt över de imponerande Matterhorn och Monterosa massiven (4000 m ö h ).I den mysiga restaurangen serveras vällagde rätter med närproducerade råvaror ur det Italienska köket och vinlistan innehåller många lokala viner från Piemonte och Aosta. 

Resan med Livia arrangeras v. 30 (20–27 juli 2024).