Vinteraktiviteter i Cervinia

Aktiviteter i Cervinia

Picknick i backen

Vila dina trötta skidåkarmuskler under en lunch i det fria. Intill Plan Maison dukar vi upp en stor buffé med Italienska delikatesser. På menyn står bland annat italiensk pastasallad, smakrika ostar, charkuterier, nybakad ciabatta, choklad och andra italienska läckerheter med tillhörande dryck. Önskas en liten digestivo efter maten, serveras en Limoncello eller Grappa. Självklart finns också alkoholfria alternativ. Njut av sol, snö och riktigt god lunch omgiven av de vackra bergstopparna.

 

Pubquiz på Marmore

Testa dina kunskaper tillsammans med ditt resesällskap i vårt populära Pubquiz. Temat för kvällens frågor kan exempelvis vara Alperna, musik, kända personer etc. Vi samlas i baren på Hotel Marmore och njuter av något gott att dricka samtidigt som vi tävlar. 

 

Carving Clinic

Både nöjesåkaren och elitskidåkaren kan förbättra sin skidåkning på ett eller annat sätt. Att skidskola bara är till för nybörjare är en myt. Av en diplomerad skidinstruktör får du under två timmar lära dig rätt teknik och knep för att kunna utnyttja skidorna på allra bästa sätt. Du kommer garanterat bli en skickligare skidåkare. 
Nivå: För den medelgoda åkaren.

 

Heliskiing i Cervinia

Det absolut bästa och absolut enklaste sättet att ta sig till den orörda offpisten är med helikopter. I Cervinia har det länge varit mycket populärt med helikopterskidåkning och är det fortfarande. Vi samarbetar med företaget Heliski Cervina som drivs av Nicola som själv tycker om att ta med sig offpistfantaster upp i luften med helikopter för att sedan bli släppt på något topp man aldrig annars hade haft chansen att nå. Det finns många kända offpist åk som man enbart når med helikopter i och runt om Cervinia, men de kanske mest kända är Chateau Des Dames och Monte Rosa.

 

Offpiståkning i Cervinia

Cervinias skidsystem är känt för sin roliga och framförallt lättillgängliga offpiståkning. Det är dock förbjudet att åka skidor utanför pisten utan rätt utrustning. Den dagen i veckan då snön och vädret är som allra bäst har du chansen att uppleva naturen och dess pudersnö. En utbildad och erfaren bergsguide tar med er på en skid- och naturupplevelse ni sent kommer att glömma!

Nivå: Bergsguiden anpassar nivån efter deltagarna. Du bör känna dig någorlunda säker på din skidåkning för att kunna ha glädje av offpistturen. Du behöver emellertid inte vara någon elitåkare för att kunna delta.

 

Fotboll i Milano eller Turin

Från Cervinia har vi nära till både Turin, hemmastad för Juventus och Milano, hemmastad för Inter och AC Milan. Följ med och upplev europeisk klubbfotboll i världsklass. Något utöver det vanliga och definitivt något att skryta om i fikarummet på jobbet.

För en riktigt lyckad fotbollskväll bör du klä dig varmt och gärna också ta med något att sitta på.