Vinteraktiviteter i Bad Gastein

Aktiviteter i Bad Gastein

Carving Clinic

Ta chansen att finslipa carvingkunskaperna. Oavsett om du är en duktig skidåkare eller precis börjat lära dig grunderna på skidor är detta arrangemang mycket lärorikt. Under ca två timmar hjälper en utbildad skidlärare deltagarna att utveckla och finslipa sin carvingteknik.

 

Afterski med livemusik

Silver Bullet Bar är Bad Gasteins hetaste afterskiställe med fyra barer och livemusik varje kväll. Festen flödar över två plan och stämningen är alltid hög med glada människor och 14 meters takhöjd! På Silver Bullet Bar kan vi anordna exklusiva event för upp till 400 personer.

 

Bada i varma källor

Bad Gastein är en äkta spa-ort med varma häloskällor. Alldelles intill Hotel Salzburger Hof ligger den anrika badanläggningen Felsentherme. Här kan man bada i 36-gradiga utomhuspooler som är naturligt uppvärmda av underjordiska källor. Badanläggningen erbjuder dessutom ett stort utbud av olika bastur, thermalbad, massage och mycket mera.

 

Offpiståkning

Freeride i Bad Gastein anordnar spännande offpist-skidåkning på ställen som ingen annan hittar. Med en kunnig bergsguide får man chansen att upptäcka offpist-skidåkningen när den är som bäst. Detta går även utmärkt att boka till de som inte ha provat off-pist tidigare.

 

Rodel

Rodel är en energigivande aktivitet där man färdas i en kälke utförs. Oavsett om man är en tävlingmänniska eller ej, är rodel uppskattat av de flesta. Turen utgår från en av Europas äldsta berghyttor Bellevue Alm som ligger 1300 m ö h. Här kan man välja att äta eller bara ta ett rykande glas glühwein innan man tar en fartfylld rodeltur ner till byn. (aktiviteten  

 

Längdskidåkning

I Gasteinerdalen finns det flera olika längdåkningsspår för den som är sugen på att åka längdskidor. Totalt finns det 90 km spår, både i dalen och uppe i höjd med liftarna.

 

Bygg en igloo

Har du alltid vela prova på att leva som en eskimå? Då borde du testa på att bygga en igloo. Detta är inte bara roligt, det stärker gemenskapen, självförtroendet och samarbetet mellan kollegor. Det finns flera olika sätt att bygga en igloo på och tillsammans hittar man det bästa sättet för att lyckas.

 

Boka skidskola

Lär dig att åka skidor eller utveckla dina skidåkningskunskaper med skidskolan i Bad Gastein.

 

Guidning i Bad Gastein

Bad Gastein är sedan flera hundra år en berömd kurort. Upptäck byns historia och sevärdheter på en historisk rundvandring tillsammans med en egen svensktalande guide. 

 

Snöskovandring

Vill man testa på något annat än skidåkning en dag är snöskovandring ett härligt alternativ. Utrustade med snöskor och stavar vandrar man genom snöklädda skogar och upp på toppar med fin utsikt över Gasteinerdalen. 

 

Ice-stick shooting, glühwein och brasa vid Grüner Baum

Utmana dina kollegor i den klassiska alp-sporten: ice-stick shooting som påminner lite om curling och bowling. Mellan spelen kan man sitta vid brasan och värma sig med ett glas glühwein. Ice-stick Shooting spelas helst i lag och fungerar både som en dags- eller kvällaktivitet. 

 

Ridning på Islandshästar

Ridning är ett utmärkt alternativ till de som inte vill åka skidor. På islandshästarnas ryggar beger man sig ut i Gasteinerdalens vackra natur tillsammans med en utbildad ledare. Ridturen tar cirka 1 timme och lämpar sig till personer med tidigare ridvana.

 

Utflykter

Skidsafari i Ski Amadé

Eftersom Gasteinerdalens liftkort ingår i ”Ski Amadé” kan man åka skidor i flera system. Vårt skidsafari startar på morgonen med en 40-minuters busstur till Alpendorf. Väl där tar vi skidvägen hela vägen till Wagrain och vidare till Flachau. Vi gör några välförtjänta stopp på några av de gemytliga almarna och stannar på toppar för att avnjuta härliga vyer och bergsmassiv. I Flachau får vi chans att prova på Herman Maiers riktiga hemmabacke, innan vi avslutar med ösig afterski i Flachau.

 

Offpiståkning i Schareck

Söker man efter en äventyrlig dagsutlykt ska man följa med på offpiståkning i Schareck (3 122 m ö h). Berget är ett av de tre högsta i den omtalade Goldberggruppen, mitt i det snörika gränslandet mellan nord- och sydalperna. Dagen inleds tidigt med en tågresa till skidsystemet Mölltaler Gletscher. Tillsammans med en utbildad offpist-guide går man igenom åkningen och alla säkerhetsåtgärder innan det är dags för dagens mäktiga åk. Utflykten rekommenderas endast till erfarna offpiståkare. Säkerhetsutrustning är inkluderat i priset.

 

Utflykt till Salzburg

Föredrar man kultur och shopping framför äventyrlig skidåkning kan man följa med på en dagsutflykt till Mozarts hemstad Salzburg. Antingen tar man sig fram längs stadens slingrande gränder på egen hand eller så använder man sig av en svensktalande guide. Bussresan till Salzburg tar drygt en timme från Bad Gastein. 

 

Mat och dryck

Fondueafton på Hofkeller

I mysiga restaurangen Hofkeller finner du dalens kanske bästa fondue. Till fonduen serveras olika sorters kött, bakad potatis, såser och trevlig stämning – allt som hör en äkta österrikisk fondueafton till.

 

Picknick i backen

Med vacker utsikt över Gasteinerdalen arrangerar vi en festlig picknick i backen. Platsen är till höger om Kleine Scharte i Schlossalmsområdet. Här dukar vi upp en buffé med grillat kött, pastasallader, ost, nybakat bröd och läskande dryck. Om solen lyser så är detta ett minne för livet! Att tillsammans med vänner & kollegor sitta i det fria på över 2 000 m ö h och njuta av god mat & dryck är en underbar upplevelse! Skidåkare eller ej, alla kan ta sig upp till picknicken.

 

Snapsprovning

Vi anordnar en populär snapsprovning tillsammans med ett lokalt bränneri i Gasteinerdalen. Tillsammans med bränneriets ägare, Hans, får vi en genomgång om hur tillverkningen går till. Därefter väntar provsmakning av ett par olika snaps med passande tillbehör. Får man mersmak efter provningen finns det möjlighet att köpa med sig en flaska eller två från bränneriets egna butik. 

 

Österrikisk middag på Valeriehaus

Vi åker upp på hög höjd i nationalparken Hohe Tauern i Sportgastein. Inne i den charmiga hüttan möter husvärden Otto upp med typisk österrikisk mat som Bauernschmaus eller Revbensspjäll och till efterrätt serveras en riktig österrikisk apfelstrudel.