Spa & Wellness i Bad Gastein

Spa och wellness

Bad Gastein är en världsberömd kurort dit folk vallfärdat i århundraden. På 700-talet upptäcktes de första varma och mineralhaltiga källorna i Gasteinerdalen. Man fann att vattnet hade en läkande kraft och Bad Gastein blev världens mest kända spa-ort.

Lyxig avkoppling på Hotel Salzburger Hof

På Hotel Salzburger Hof finns det två lyxiga spa-avdelningar med jacuzzi, pool och flera olika sorters bastur. Här kan man varva ner efter en lång dag i backen och njuta av lugnet och den fantastiska utsikten. Det går även att boka till en massage eller en skönhetsbehandling.

 

Bada i varma källor på Felsentherme

Granne med Hotel Salzburger Hof ligger Europas mest miljövänliga bad och spa-anläggning. På Felsentherme finns tusentals kvadratmeter spa-område med flera sorters bastu, ångbad, sollandskap och uppvärmda pooler – både inne och utomhus.

 

Gasteiner Heilstollen – besök de varma grottorna

Runt 1940 letade man fortfarande efter guld i Gasteiner­dalen och gruvarbetarna var ovanligt friska. Man förstod då att denna miljö var bra för hälsan. Ädelgasen radon upptäcktes och sedan 1952 har man använt dessa grottor i medicinskt syfte. Grottorna sträcker sig 2 km rakt in i berget och lufttemperaturen är 38 – 41,5°. 

 

Ett skönt och myggfritt klimat

Eftersom Bad Gastein ligger endast ca 20 mil från Medel­havet, står solen mycket högt under sommarhalvåret och tillsammans med den höga höjden ger detta ett mycket behagligt klimat. Den kristallklara luften är helt myggfri vilket ytterligare höjer kvaliteten på upplevelsen.