Konferens på Hotel Salzburger Hof

Det optimala konferenshotellet

Anrikt konferenshotell i hjärtat av Bad Gastein

Hotel Salzburger Hof är ett klassiskt hotell som ligger perfekt beläget i byn. Hotellet är smakfullt inrett med fina rum, två lyxiga spa-avdelningar, gym, flera restauranger, barer och rymliga konferenslokaler som passar både stora och små grupper.

Hotellet har belönats flera år i rad med Certificate of Excellence på TripAdvisor för sin gemytliga stämning, högklassiga service och sitt välkända kök. 

Maten står i fokus på Hotel Salzburger Hof

Hotellet är känd för sin enastående mat. Varje morgon dukas en stor frukostbuffé upp med allt från varma, nybakade croissanter och flera sorters müsli till äggröra med knaperstekt bacon och pannkakor.  På kvällen serveras alltid en femrätters-middag tillagad på säsongens finaste råvaror.

 

Afterski och party

I hotellets populära Ritz Bar är det trevligt att slå sig ner för en drink både innan och efter middagen. Flera gånger per säsong uppträder kända svenska artister på hotellet. Söker man efter ösig afterski eller nattklubb ska man gå till Silver Bullet Bar som ligger ett stenkast från hotellet. 

 

Två fina spa-avdelningar

På hotellet finns det två lyxiga spa-avdelningar med jacuzzi, pool och flera olika sorters bastur. Här kan man varva ner efter en lång konferensdag och njuta av lugnet och den fantastiska utsikten. 

Läs mer om spa- & wellness

Konferensrum - för stor och små grupper

Hotellet är utrustat med 6 konferenslokaler med plats för 10-140 personer. Alla är utrustade med projektor, ljudsystem och blädderblock.

 

 

KonferensrumTeaterSkolU-FormRunt bord
Auditorium (116,95 m²) 150 platser - - -
W.A. Mozart room (60 m²) 80 platser 50 platser 28 platser -
J. Haydn room (31,29 m²) 40 platser 30 platser 18 platser -
J. Strauss room (17,49 m²) - - - 10 platser
A. Bruckner room (23,59 m²) 25 platser 18 platser 12 platser -
F. Schubert room (41,38 m²) 45 platser 30 platser 20 platser -
  

Spa och wellness

Bad Gastein är en världsberömd kurort dit folk vallfärdat i århundraden. På 700-talet upptäcktes de första varma och mineralhaltiga källorna i Gasteinerdalen. Man fann att vattnet hade en läkande kraft och Bad Gastein blev världens mest kända spa-ort.

Lyxig avkoppling på Hotel Salzburger Hof

På Hotel Salzburger Hof finns det två lyxiga spa-avdelningar med jacuzzi, pool och flera olika sorters bastur. Här kan man varva ner efter en lång dag i backen och njuta av lugnet och den fantastiska utsikten. Det går även att boka till en massage eller en skönhetsbehandling.

 

Bada i varma källor på Felsentherme

Granne med Hotel Salzburger Hof ligger Europas mest miljövänliga bad och spa-anläggning. På Felsentherme finns tusentals kvadratmeter spa-område med flera sorters bastu, ångbad, sollandskap och uppvärmda pooler – både inne och utomhus.

 

Gasteiner Heilstollen – besök de varma grottorna

Runt 1940 letade man fortfarande efter guld i Gasteiner­dalen och gruvarbetarna var ovanligt friska. Man förstod då att denna miljö var bra för hälsan. Ädelgasen radon upptäcktes och sedan 1952 har man använt dessa grottor i medicinskt syfte. Grottorna sträcker sig 2 km rakt in i berget och lufttemperaturen är 38 – 41,5°.