Res tryggt med oss i vinter

STS Alpresor står sedan 1976 för ansvar, trygghet och kvalitet. Vid köp av en paketresa hos oss omfattas du som resenär av våra erforderliga resegarantier som vi ställt till Kammarkollegiet. Vi följer alltid paketreselagen och har som enda svenska charterflygarrangör återbetalat samtliga resenärer vars resor ställdes in i våras på grund av Covid-19.

Vanliga frågor och svar

Vad innebär fri ombokning?

För din flexibilitet och trygghet kan du boka om din resa fram till 15 dagar före avresa. Du kan istället välja att resa en annan vecka denna säsong eller valfri vecka kommande säsong (2021-2022).
Väljer du en dyrare vecka/hotellalternativ betalar du mellanskillnaden.

Detta gäller veckoresor vid boende i Bad Gastein eller Cervinia på något av  våra egna hotell, samt på Hotel Unterwirt i Saalbach.

Om du väljer egen transport kan du vänta ända fram till 7 dagar före ankomst med att boka om din resa.

Vad händer om UD avråder från resor till mitt inbokade resmål?

Om UD skulle avråda från icke-nödvändiga resor till ditt inbokade resmål ställer vi in resan. Du kan då välja att boka om eller boka av din resa. Paketreselagen, som STS Alpresor som enda arrangör följt, ger dig rätt att få återbetalat hela resans belopp.

Läs mer om våra avbokningsvillkor här >>

Hur jobbar ni förebyggande mot Covid-19 på era hotell?

Vi ställer högsta krav på oss själva och följer förstås utöver våra egna rutiner även de lokala myndigheternas krav. På våra egna hotell har vi bland annat infört nya rutiner vid incheckning med avståndsmarkeringar som främjar social distansering, utökade städrutiner, handsprit på samtliga rum och på allmänna ytor, flexibla öppettider i våra restauranger, ökat avstånd mellan borden samt fler sittningar.
Tack vare att vi själva äger våra hotell har vi full kontroll över att alla nödvändiga rutiner genomförs med högsta säkerhet och kvalitet.

Behöver man ha munskydd på flyget?

Vi arbetar nära våra flygplatspartners, och våra säkerhetsrutiner baseras på rekommendationerna från lokala myndigheter och EASA (Europeiska myndigheten för luftfartssäkerhet). I dagsläget skall munskydd bäras av både besättning och passagerare under hela flygresan.

Hur ser det ut gällande liftsystemen?

Liftsystemen som finns på de skidorter vi erbjuder har varit öppna redan i somras och kommer vara öppna som vanligt även i vinter.  Munskydd behöver bäras i liften. Men även skidmask/bandana/scarf som täcker mun och näsa räknas som munskydd. Avstånd på minst en meter ska hållas i liftköer.
Liftsystemen på de orter vi erbjuder i vinter är däremot stora och moderna vilket innebär att det mycket sällan uppstår köer.


Vi följer händelseutvecklingen noga för att hålla oss, och dig som kund, uppdaterade.
På plats på orterna kommer alla regler och restriktioner givetvis följas för att säkerställa våra gästers säkerhet. 

Har du fler frågor kontakta oss på info@alpresor.se

Vi ser fram emot att välkomna våra gäster att åka skidor i Alperna i vinter!

Paketresans oslagbara fördelar

1. Lagstadgad resegaranti

När du bokar en paketresa med oss kan du känna dig 100 procent trygg. Som säkerhet för vår verksamhet har vi ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet och vi följer alltid paketreselagen. Som ett bevis på detta har vi som enda svenska charterflyg-arrangör följt paketreselagen under Coronapandemin 2020 och återbetalat 100 miljoner kr till samtliga resenärer som inte kunde genomföra sin resa.

 

2. Bekvämt och säkert

Vi ansvarar alltid för att du som resenär kommer till och från ditt resmål på ett tryggt och säkert sätt. Om det skulle inträffa oförutsedda händelser eller förseningar på grund av väder, inställda flyg etc. så är det vårt ansvar att se till att du kommer fram till din slutdestination så snabbt och tryggt som möjligt.

 

3. Smidigt direktflyg och egen transfer

Vi flyger med skandinaviska flygbolag och våra flygtider är optimalt anpassade för att du ska få så mycket tid som möjligt på orten. När du reser med oss får du alltid ha med dig minst 20 kg bagage utan kostnad. Här sparar du många hundralappar jämfört med reguljärflyg. Vi erbjuder busstransfer från flygplatsen som tar dig och ditt bagage direkt till hotellet vilket både är kostnads- och tidseffektivt jämfört med om du ska hyra bil eller åka taxi.

 

4. Reseledarservice under hela resan

Professionella reseledare ”de gula jackorna” är ett signum för STS Alpresor. Våra duktiga guider är passionerade skidåkare som har stor kunskap om orten, hotellen och skidsystemet på ditt resmål. Har du frågor eller får problem hjälper våra guider till att göra din vistelse så behaglig som möjligt så att du kan fokusera på en sak – semester! Många av våra gäster värdesätter vår reseledarservice högt och den kostar inget extra men ger trygghet och bekvämlighet i varje situation.

 

5. Inga oväntade kostnader

Glöm dolda kostnader och oförutsedda utgifter. När du bokar en färdigpaketerad resa med oss så ingår det mesta i priset. Våra Alp Inclusive-resor är de mest prisvärda skidresorna som finns på marknaden och går inte att boka någon annanstans. I resan ingår alltid direktflyg, bagage, liftnära boende, halvpension, 6-dagars liftkort och reseledarservice. Komplett är ordet. Skulle det inträffa oförutsedda händelser i form av exempelvis flygförseningar är det vi som ansvarar för att du kommer fram till din destination utan att det kostar dig n��got extra.

 

6. Experthjälp innan du bokar resan

I över 44 år har vi arrangerat skidresor till Alperna och vi vågar påstå att ingen kan Alperna bättre än oss. Vi har handplockat över 180 hotell i 15 snösäkra orter. Hög kvalité är A och O för oss och vi vill alltid erbjuda dig som gäst det absolut bästa. Alla som jobbar hos oss har ett stort intresse för skidåkning och bred kunskap om Alperna. Vi hjälper dig gärna både över telefon eller mail med att boka din resa, svara på frågor eller dela med oss av våra bästa restips.