Res tryggt med oss i vinter

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag blir sjuk under semestern?

Om du testar positivt för Covid-19 under resan får du kostnadsfritt behålla ditt rum, vi tar kostnaden för testning samt låter dig flyga hem kostnadsfritt när du testats negativ. Många försäkringar täcker normalt sett även förlorad arbetstid samt bekostar en ny resa vid senare tillfälle. Kolla vad som gäller för just din försäkring. Hos oss kan du teckna en semesterförsäkring via ERV: Semesterförsäkringar

Vad händer om UD avråder från resor till mitt inbokade resmål?

Om UD skulle avråda från icke-nödvändiga resor till ditt inbokade resmål ställer vi in resan. Du kan då välja att boka om eller boka av din resa. Paketreselagen, som STS Alpresor som enda charterflygarrangör följt i våras och somras, ger dig rätt att få återbetalat hela resans belopp.

Läs mer om våra avbokningsvillkor här >>

Hur jobbar ni förebyggande mot Covid-19 på era hotell?

Vi ställer högsta krav på oss själva och följer förstås utöver våra egna rutiner även de lokala myndigheternas krav. På våra egna hotell har vi bland annat infört nya rutiner vid incheckning med avståndsmarkeringar som främjar social distansering, utökade städrutiner, handsprit på samtliga rum och på allmänna ytor, flexibla öppettider i våra restauranger, ökat avstånd mellan borden samt fler sittningar.
Tack vare att vi själva äger våra hotell har vi full kontroll över att alla nödvändiga rutiner genomförs med högsta säkerhet och kvalitet.

Hur fungerar det på flyget?

Vi arbetar nära våra flygplatspartners, och våra säkerhetsrutiner baseras på rekommendationerna från lokala myndigheter och EASA (Europeiska myndigheten för luftfartssäkerhet). I dagsläget skall munskydd bäras av både besättning och passagerare under hela flygresan.

Enligt en ny rapport från flygbranschorganisationen IATA är risken att smittas av covid-19 under en flygresa extremt låg (1 på 27 miljoner). Siffran är baserad på de 44 smittofall sedan början av 2020, jämfört med de 1,2 miljarder passagerare som samtidigt var ute och reste.

Hur ser det ut gällande liftsystemen?

Munskydd behöver bäras i liften men även skidmask/bandana/scarf som täcker mun och näsa räknas som munskydd. Avstånd på minst en meter ska hållas i liftköer.
Liftsystemen på de orter vi erbjuder i vinter är däremot stora och moderna vilket innebär att det mycket sällan uppstår köer.

Skulle liftsystemen mot förmodan vara stängda pga lokala restriktioner kommer vi att ställa in resan och du har då självklart möjlighet till av/ombokning.


Vi följer händelseutvecklingen noga för att hålla oss, och dig som kund, uppdaterade.
På plats på orterna kommer alla regler och restriktioner givetvis följas för att säkerställa våra gästers säkerhet. 

Har du fler frågor kontakta oss på info@alpresor.se

Vi ser fram emot att välkomna våra gäster att åka skidor i Alperna i vinter!

Ett tryggare avbeställningsskydd

Från och med 2 november inkluderar vårt avbeställningsskydd, genom Europeiska ERV, ersättning även vid fall av COVID-19. Försäkringen kostar 6.25 % av din totala resa.

  • Om du eller någon medförsäkrad insjuknar i COVID-19 kan du avboka din resa.

  • Blir en person i närmaste familjen akut sjuk i direkt närtid till resan kan du avboka din resa. Gäller även vid diagnos COVID-19*

  • Om syftet till din resa förstörs kan du avboka din resa, t.ex. om du stukar din fot innan en skidresa.

  • Avbeställningsskyddet gäller även vid plötsliga och oväntade händelser, t.ex. att du blir akut sjuk, att din bil går sönder på väg till flygplatsen eller att ditt husdjur blir sjukt och måste opereras.

  • Skulle något hända din bostad, t.ex. inbrott, vattenskada och brand kan du avboka din resa.

Läs mer om ERVs avbeställingsskydd här:
https://www.erv.se/privat/vara-reseforsakringar/avbestallningsskydd/

*COVID-19: Familjemedlemmen måste vara inlagd på sjukhus i minst tre dygn och sjukhusvistelsen måste vara i omdelebar närtid till avresedatum. Definitionen av familjemedlem hittar du i villkoret.

Paketresans oslagbara fördelar

1. Lagstadgad resegaranti

När du bokar en paketresa med oss kan du känna dig 100 procent trygg. Som säkerhet för vår verksamhet har vi ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet och vi följer alltid paketreselagen. Som ett bevis på detta har vi som enda svenska charterflyg-arrangör följt paketreselagen under Coronapandemin 2020 och återbetalat 100 miljoner kr till samtliga resenärer som inte kunde genomföra sin resa.

 

2. Bekvämt och säkert

Vi ansvarar alltid för att du som resenär kommer till och från ditt resmål på ett tryggt och säkert sätt. Om det skulle inträffa oförutsedda händelser eller förseningar på grund av väder, inställda flyg etc. så är det vårt ansvar att se till att du kommer fram till din slutdestination så snabbt och tryggt som möjligt.

 

3. Smidigt direktflyg och egen transfer

Vi flyger med skandinaviska flygbolag och våra flygtider är optimalt anpassade för att du ska få så mycket tid som möjligt på orten. När du reser med oss får du alltid ha med dig minst 20 kg bagage utan kostnad. Här sparar du många hundralappar jämfört med reguljärflyg. Vi erbjuder busstransfer från flygplatsen som tar dig och ditt bagage direkt till hotellet vilket både är kostnads- och tidseffektivt jämfört med om du ska hyra bil eller åka taxi.

 

4. Reseledarservice under hela resan

Professionella reseledare ”de gula jackorna” är ett signum för STS Alpresor. Våra duktiga guider är passionerade skidåkare som har stor kunskap om orten, hotellen och skidsystemet på ditt resmål. Har du frågor eller får problem hjälper våra guider till att göra din vistelse så behaglig som möjligt så att du kan fokusera på en sak – semester! Många av våra gäster värdesätter vår reseledarservice högt och den kostar inget extra men ger trygghet och bekvämlighet i varje situation.

 

5. Inga oväntade kostnader

Glöm dolda kostnader och oförutsedda utgifter. När du bokar en färdigpaketerad resa med oss så ingår det mesta i priset. Våra Alp Inclusive-resor är de mest prisvärda skidresorna som finns på marknaden och går inte att boka någon annanstans. I resan ingår alltid direktflyg, bagage, liftnära boende, halvpension, 6-dagars liftkort och reseledarservice. Komplett är ordet. Skulle det inträffa oförutsedda händelser i form av exempelvis flygförseningar är det vi som ansvarar för att du kommer fram till din destination utan att det kostar dig något extra.

 

6. Experthjälp innan du bokar resan

I över 44 år har vi arrangerat skidresor till Alperna och vi vågar påstå att ingen kan Alperna bättre än oss. Vi har handplockat över 180 hotell i 15 snösäkra orter. Hög kvalité är A och O för oss och vi vill alltid erbjuda dig som gäst det absolut bästa. Alla som jobbar hos oss har ett stort intresse för skidåkning och bred kunskap om Alperna. Vi hjälper dig gärna både över telefon eller mail med att boka din resa, svara på frågor eller dela med oss av våra bästa restips.