Sommarresa med Friendcation

Friendcation <3 Bad Gastein

Alperna på vintern i all ära, men Alperna på sommaren är något alldeles alldeles extra... Vandra, cykla, koppla av på spa, klättra, åk forsränning – ja, som ni hör så är Bad Gastein det perfekta resemålet för dig som är ute efter en aktiv semester. 

Vi gör en favorit i repris – följ med Friendcation till favoritresemålet Bad Gastein i Österrike i sommar! Bad Gastein och Gasteinerdalen som är beläget mitt i nationalparken Hohe Tauern har av många utsetts till Österrikes vackraste naturområde. Grönskande dalgångar blandas med höga bergsmassiv vilket ger unika naturvyer och inbjuder till många olika vandringar, utflykter och aktiviteter.

Bad Gastein är ett semesterparadis som passar den som vill kombinera fysisk aktivitet med god mat, spa och spännande utflykter. Här finns vackra alpsjöar och fantastiska vandringsleder med trevliga hyttor som serverar god närproducerad mat.

Avkoppling och välmående infinner sig naturligt i Bad Gastein med sina många termalbad. De naturliga källorna uppe i bergen sägs ha läkande effekt, och redan på 1790-talet var orten världsberömd bland kungligheter och dåtidens celebriteter som kom hit för att njuta av ren alpluft och kurbad. Mitt i byn ligger idag Europas mest miljövänliga bad och spa-anläggning; Felsentherme. Här finns tusentals kvadratmeter spa-område med flera sorters bastus, ångbad, relaxområden och uppvärmda pooler – både inne och utomhus.

Alpin vandring

Alpin vandring är vår mest populära vandringstyp, som riktar sig till dig som vill uppleva vandringar på varierade höjder i fantastisk miljö. Vandringprogrammet är indelade i tre olika svårighetsgrader så att du på bästa sätt kan skräddarsy din alpina vandringsresa. Under veckan upptäcker vi flera olika områden i Gasteinerdalen, och varje dag pausar vi för lunch tillsammans på mysiga bergshyttor. 

Hotel Eden Rock***+

Njut av en härlig sommarvecka på Hotel Eden Rock. Hotellet är beläget mitt i Bad Gastein med fantastisk utsikt över Gasteinerdalen.  Här bor man bekvämt i moderna och smakfullt inredda hotellrum, med genomgående vackra och lyxiga material. Samtliga rum har sköna DUX-sängar och faciliteter så som TV, safe, minibar och gratis Wi-Fi.

I bottenplan på hotellet finner man Gasteindalens kanske mest populära restaurang, mysiga italienska Restaurant Angelo. Det är även här som den goda frukosten dukas upp för hotellets gäster. Middagarna serveras på någon av de trevliga restaurangerna på närliggande Hotel Salzburger Hof.

Resan med Friendcation arrangeras mellan den 10 - 17 augusti 2024.