Mat och Nöje i Bad Gastein

Välj mellan pizza, tapas & österrikiska delikatesser

Mat och nöje i Bad Gastein

I Bad Gastein bjuds det på ett rikt restaurang- och nöjesliv. Här finns många restauranger med kök från alla världens hörn.

Klassiska Hotel Salzburger Hof gästas årligen av Sveriges mest välmeriterade kockar. 2018 kom bland annat prisbelönta Ulf Wagner, Stefan Karlsson, Håkan Thörnström samt Tommy Myllymäki  och lagade mat till hotellets gäster.

 

Gästkockar>>
Gästartister>>
Barer och klubbar i Bad Gastein>>
Säsongens höjdpunkter>>

 

Restauranger

Fondue!

Restuarant Hofkeller

I Hotel Salzburgs källarvalv med sin rustika charm serverar vi fondue, raclette och Steinplatte. 

Spanska delikatesser!

Gatz Tapas & Steaks

Upplev Spanien mitt i Bad Gastein

Barnvänligt!

Restuarant Jagdstube

Mysig och varm atmosfär

Mat i toppklass!

Ritz Restuarant 

Traditionsrik restaurang med unik flair

Kombinera din egna pasta!

Restaurant Angelo´s

Genuina italienska rätter

Mysig atmosfär!

Bellini Bar & Pizza

Här väntar underbara godsaker ur det italienska köket; antipasti, pasta och naturligtvis förföriska desserter.

Gästkockar 2018/19

Programmet uppdateras löpande!

Gästkockar 2021/22

Programmet uppdateras löpande!

Fredrik Eriksson - Julbord

Vintersäsongen på Hotel Salzburger Hof inleds med julbordsresor i december. Höjdpunkten på resan är det läckra julbordet som komponeras av stjärnkocken Fredrik Eriksson. Fredrik började sin kockkarriär på Restaurang Pilen i Stockholm och har sedant dess gjort en kometkarriär. Han har skrivit över 15 kockböcker, medverkat i diverse matalagningsprogram samt vunnit Årets Kock. 

Läs mer om våra julbord
v.4

Gustav Trägårdh 

Redan 2010 vann Gustav Trägårdh tävling årets kock och har sedan dess varit en av de mest framgångsrika kockarna inom den svenska gastronomin. Han har arbetat på många välkända krogar runt om i Sverige, senast var han på Sjömagasinet i Göteborg där han och Ulf Wagner hade en stjärna i guide michelin. En annan stark merit är även hans vinst i det kända tv-programmet, Kockarna Kamp. 

 
v.7

Stefan Karlsson 

Stefan Karlsson driver restaurang SK Mat & Människor, Mr. P, Bar Himmel, At Park och prisade Toso i Göteborg. Stefan är en mycket välmeriterad kock och har tilldelats många fina priser och utmärkelser, så som Årets Kock 1995 och Årets Krögare 2013. Han har genom åren rest runt i större delen av världen och spridit matglädje. 2012 medverkade han i matprogramet Kockarnas Kamp i TV4.

Under årets först sportlovsvecka (v.7) kommer Stefan bjuda på god mat både i och utanför backen.

 
v. 11

Ulf Wagner

Krögaren och stjärnkocken Ulf Wagner var den förste i Göteborg att år 1989 få en stjärna i Guide Michelin när han drev "The Place". Wagner har blivit korad till Sveriges bäste sommelier och har på senare år även blivit vinimportör. Han har även varit med och drivit Sjömagasinet i Göteborg tillsammans med Gustav Trägårdh där det även här fick en stjärna i Guide Michelin.

 
v.15

Håkan Thörnström 

Håkan Thörnström var 15 år när han marcherade in på Park Avenue Hotel och frågade om han kunde få sommarjobba gratis i köket. Sedan dess har han briljerat på den svenska kockscenen. Håkan har en stjärna i Guide Michelin och har bland annat arrangerat Nobelmiddagen vid två tillfällen och HMK Carl XVI Gustafs 60-årsmiddag. 

 

Nöjesliv & afterski

Ställ dina skidor i närmsta driva och njut av en skummande Österrikisk bier! Bad Gasteins afterski och nöjesliv hör till Alpernas roligaste med barer, restauranger och nattklubbar för alla smaker.

Kända gästartister spelar under säsongen

Under vintersäsongen har vi flera kända artister som gästspelar på Silver Bullet Bar och på Hotel Salzburger Hof. 2018 gästades vi bland annat av Sanna Nielsen, Robin Bengtsson och Andreas Johnson. 

Se filmen från när Måns Zelmerlöw rockade afterskin på Silver Bullet 2016 →

Gästartister 2018/19

Programmet uppdateras löpande!

Andreas Johnson v.12

Som låtskrivare och artist har Andreas ett brett register. Sedan solodebuten 2009  har det blivit 5 studioalbum. Den mest kända, Liebling som innehåller världshiten Glorious. Han har  medverkat i bland annat Melodifestivalen och Ladies' Night.  

Lisa Miskovsky v.14

Med flera miljoner spelningar på Spotify är Lisa Miskovsky ett välkänt namn inom musikbranchen. Hon har för sin musik vunnit ett flretal priser under sin karriär, bland annat en Grammis och ett flertal Rockbjörnar. 

Barer och klubbar

Silver Bullet Bar

Silver Bullet Bar är Bad Gasteins hetaste afterskiställe med fyra stimmiga barer och livemusik varje kväll. Festen flödar över två plan och stämningen är alltid hög med glada människor och 14 meters takhöjd!

 

Eden Pub

Eden Pub är en klassisk irländsk pub där du kan njuta av en "pint of lager" eller varför inte en äkta Guinness. På kvällarna är det livemusik som skapar en avslappnad atmosfär.

 

Ritz Bar

Ritz Bar på Hotel Salzburger Hof är Bad Gasteins vackraste hotellbar, kanske också Alpernas, med skön pianomusik och underhållning framåt kvällen. Nyrenoverade Ritz Restaurang har ett av alpvärldens främsta och mest uppskattade kök där prisbelönta stjärnkockar ofta gästspelar i vacker miljö och avkopplande atmosfär.

 

Bellini Bar & Piccolini Pizza Piazza

Vår Italian-American Bellini Bar i Hotel Post är mötesplatsen för livsnjutare. Baren lockar tillresta gäster såväl inhemska med sin lounge karaktär och privata atmosfär. Perfekt för dig som vill ha en riktigt god cocktail. 

 

Säsongens höjdpunkter

Sound & Snow - Martin Garrix

20:e Januari 2019 uppträder den världskände artisten Martin Garrix under musikfestivalen "Sound & Snow" i Bad Hofgastein. Han har gjort sig känd genom låtar som "Scared to Be Lonely" och "Animals". 

Red Bull PlayStreets

I Februari förvandlas Bad Gasteins gator till en enda stor slopestylebana. Under den lekfulla tävlingen åker deltagarna bland hus och publikmassor mitt i byn.

FIS Snowboard World Cup

8:e - 9:e Januari besöker världscupen i snowboard Bad Gastein i den fartfyllda tvälingsformen parallellslalom. Sedan 2001 har tävlingen anordnads årligen och bjudit på många nagelbitande dueller. 

Fler event

I Bad Gastein anordnas årligen mängder av populära evenemang för alla åldrar. Läs mer om vad som händer när just du är på besök.