Sommarkonferens i Bad Gastein

Aktiv sommarkonferens i österrikiska Bad Gastein

Österrikiska Bad Gastein är vår mest populära konferensort som erbjuder en perfekt kombination av äventyrliga aktiviteter, bekvämt boende, god mat och utmärkta konferensmöjligheter. Vandra, cykla, koppla av på spa, njut av högklassiga middagar och ta del av hotellets välutrustade konferenslokaler. 

Bad Gastein är beläget mitt i nationalparken Hohe Tauern som har utsetts till Österrikes vackraste naturområde flertalet gånger. Här blandas grönskande dalgångar med höga bergsmassiv vilket ger dramatiska skiftningar i naturen som inbjuder till spännande vandringar, utflykter och aktiviteter. Byn ligger långt söderut, ca 20 mil från Medelhavet, vilket gör att solen står högt under sommarhalvåret. Värmen tillsammans med den höga höjden ger ett behagligt klimat, och dessutom är luften kristallklar och myggfri.

Tack vare sina varma källor blev Bad Gastein känt som en världsberömd kurort redan under 1790-talet. Dåtidens största celebriteter och kungligheter besökte byn varje år för att njuta av ren alpluft, god mat och kurbad. Idag drivs hela det moderna liftsystemet av vattenkraft från källorna, och på sommaren smälter snön och pisterna omvandlas till blomstrande betesmarker. Ett riktigt Alp-paradis med spännande historia!

Brett utbud aktiviteter och utflykter

I Bad Gastein finns ett stort utbud av aktiviteter och spännande utflykter som lockar under sommarmånaderna. Byn erbjuder en mängd olika möjligheter, inklusive fantastiska spa-upplevelser, golf, forsränning och klättring. Men det mest populära är att utforska naturen tillsammans med en kunnig guide för att uppleva Bad Gasteins fantastiska landskap. Våra vandringar passar alla, med allt från lugna promenader till mer avancerade högalpina äventyr.

Med sitt centrala läge har Bad Gastein en perfekt utgångspunkt för trevliga dagsutflykter till några av världens mest framstående sevärdheter. Besök Österrikes högsta berg, Grossglockner, eller de UNESCO-listade städerna Venedig och Salzburg.

Att åka till Bad Gastein på konferens kommer garanterat ge hela företaget fantastiska minnen för livet. Välkomna till de österrikiska Alperna i sommar!

Konferenspaket till Bad Gastein:

  • Direktflyg från Sverige t/r inkl bagage
  • Transfer till Bad Gastein t/r
  • Boende 3 nätter på Hotel Salzburger Hof****+
  • Stor frukostbuffé varje morgon
  • 3 högklassiga femrättersmiddagar
  • Konferenskoordinator och guide

Hotel Salzburger Hof****+

Vackra Hotel Salzburger Hof är vårt eget konferenshotell i Bad Gastein. Hotellet har ett av byns bästa lägen, mitt i centrum, med panoramautsikt över de omkringliggande bergen. Här bor man bekvämt i vackert inredda rum med noga utvalda material in i minsta detalj, och med tillgång till flera restauranger, barer, två lyxiga spa-avdelningar, gym och rymliga konferenslokaler.

Läs mer om hotellet

Konferens 2 230 meter över havet

Upplev Alpernas nya topprestaurang Gipfelrestaurant Stubner som ligger hela 2 230 möh och njut av Gasteinerdalens bästa utsikt på den stora solterrassen. Här finns ett stort urval av klassiska österrikiska rätter, fräscha sallader och goda hamburgare tillagade på närproducerade råvaror av högsta kvalité. Restaurangen nås med Stubnerkogelliften som går från dalen hela vägen upp till toppen, smidigare än så blir det inte! Här finns utmärkta konferensmöjligheter om man vill kombinera en god lunch med jobb. Att konferera på en alptopp är en häftig upplevelse!

 

Populära aktiviteter i Bad Gastein

Vandring & lunch

Följ med på en storslagen vandring genom Gasteinerdalens vackra landskap! Vandringen leds av en lokal bergsguide som delar med sig av sina kunskaper under dagens gång. Vid lunch tar vi en paus och äter något gott på Gipfelrestaurant Subner's trevliga solterrass.

 

Cykla i Gasteinerdalen

Upptäck Gasteinerdalen på cykel! Följ med på en guidad heldagsutflykt där vi cyklar förbi blomstrande ängar, höga bergsväggar och njuter av fantastisk natur och imponerande vyer. Självklart finns det även möjlighet att hyra cyklar på egen hand!

 

Forsränning

Utrustade med en våtdräkt och skor, hjälm, flytväst och paddel beger vi oss tillsammans med en certifierad instruktör ut på en två timmar lång tur i den strida floden Salzach. Efter båtturen äter vi en lättare lunch för att fylla på med ny energi.