Sommarkonferens i Cervinia

Aktiv sommarkonferens i bergen!

Att kombinera arbete med aktiviteter, vandring, underbara middagar och frisk luft ger en sammansvetsad grupp som presterar mer. En alpkonferens på sommaren skapar dubbelt mervärde, ger bestående minnen och motivation på lång sikt.

På sommaren förvandlas Cervinias vackra vinterlandskap till ett sommarparadis som lämpar sig perfekt för en aktiv konferensresa. Vandra, golfa, cykla eller åk sommarskidåkning på glaciären Plateau Rosà 3 500 m.ö.h. Här finns något för alla och vi hjälper er att sätta ihop ett trevligt program.

Förslag på aktiviteter

Vandring i Cervinia

Med över 200 kilometer natursköna vandringsleder och hisnande bergsvyer har Cervinia blivit ett vandringsparadis på sommaren. Här trivs livsnjutaren som vill uppleva en aktiv vandringsresa med extra guldkant i form av goda lokala Aosta-viner, italienska delikatesser och ett bekvämt boende

Pubquiz på Marmore

Testa dina kunskaper tillsammans med ditt resesällskap i vårt populära Pubquiz. Temat för kvällens frågor kan exempelvis vara Alperna, musik, kända personer etc. Vi samlas i baren på Hotel Marmore och njuter av något gott att dricka samtidigt som vi tävlar. 

Golf i Cervinia

Vid foten av Matterhorn ett stenkast från Cervinia ligger Italiens högst belägna 18-håls bana (2 050 m ö h).  Den 5 300 meter långa banan bjuder på förföriska vyer och häftiga kontraster mellan de välklippta greenerna och Matterhorns snöklädda topp. En golfrunda här avslutas på bäst sätt med en aperitif i klubbhusets restaurang som är känd för sitt fantastiska kök.  Läs mer om golf i Cervinia →

Upplev Cervinia på cykel!

Cervinia och området kring Matterhorn är känt för att vara ett cykelmecka. Här samlas cykelentusiaster från hela världen för att uppleva det enorma utbudet av leder som sträcker sig från byn över bergsbeklädda kullar hela vägen upp till Plateau Rosa 3 500 m ö h.  Cyklar och mountainbikes finns att hyra i byn.  Se karta och mer info här →

Tennis

I Cervinia finns flera utomhustennisbanor som går att boka för eget bruk eller för att ta tennislektioner. I granndalen Valtournenche finns även ett större sportcenter.

Paragliding

Skärmflyg tandem med en kvalificerad instruktör. Dalen nedanför Matterhorn är till och med ännu häftigare när den upplevs några hundra meter över marken. En unik upplevelse som är värt att testa.

Ridning

I den fantastiska miljön som finns i direkt anslutning till Matterhorn är perfekt för att uppleva på hästryggen. Det går att arrangera både ridining i grupper och lektioner. Både i Cervinia och i Valtournenche.