Sommarkonferens i Bad Gastein

Aktiv sommarkonferens i österrikiska Bad Gastein 

Att kombinera arbete med aktiviteter, vandring, underbara middagar och frisk luft ger en sammansvetsad grupp som presterar mer. En alpkonferens på sommaren skapar dubbelt mervärde, ger bestående minnen och motivation på lång sikt.

På sommaren förvandlas Bad Gasteins vackra vinterlandskap till ett sommarparadis som lämpar sig perfekt för en aktiv konferensresa. Vandra, sportklättra, spela golf, testa forsränning, kör e-bikes eller bada i varma källlor. Här finns något för alla och vi hjälper er att sätta ihop ett trevligt program.

Förslag på aktiviteter

Vandring

Vi kan organisera vandring för ert företag! Beroende på antal deltagare, så kan vi dela in er i olika grupper (max 15–20 personer per grupp) beroende på önskemål/vandringsvana. Gasteinerdalen erbjuder fantastisk vandring för alla nivåer! Vandringen leds av en utbildad och lokal bergsguide som delar med sig av sina kunskaper under dagens gång. Vi börjar dagen med en kort genomgång av vandringsturen där antal höjdmeter och karta presenteras. Vi ser även till att ordna med lunch på någon av dalens väldigt trevliga bergshyttor. En normal vandringsdag är vi ute i bergen i cirka 5–7 timmar inklusive lunch.

 

Bada i de varma källorna – Felsentherme

Endast 150 meter från Hotel Salzburger Hof ligger utomhusbadet Felsentherme. Här kan man njuta av det härliga vattnet som springer fram ur djupa källor i underjorden. Från bassängen inomhus kan man simma genom en kanal till utomhusbassängen som håller en temperatur på 37 grader. På Felsentherme finns dessutom tillgång till bastu, solarium, thermalbad och massage mm. Handduk finns att hyra på plats.

 

Rafting/ Forspaddling

Utrustade med en våtdräkt och skor, hjälm, flytväst och paddel beger vi oss tillsammans med en certifierad instruktör ut på en två timmar lång tur i den strida floden Salzach.

 

Snapsprovning

Vi anordnar snapsprovningen tillsammans med ett lokalt bränneri i Gasteinerdalen som heter Edelbrennerei Durzbauer. Tillsammans med bränneriets ägare, Hans får vi en genomgång av bränneriet då Hans berättar om teorin bakom sin snapskonst. Med lite tilltugg får vi därefter smaka på några olika snapsar. Smakerna varierar mellan sötare likörer, som tex skogsbär, hallon, aprikos och blåbär till lite mer högprocentiga brända snapsar, så som klassikerna Zirben, Birne, Marille och Hasselnuss. Men även några av Durzbauers specialiteter som tex. snaps med hö-smak, Gastein-gin och Zigarren-brand (äppelsnaps som är lagrad ca 6 månader). Under provningen går det även bra att beställa något annat att dricka. Efter provningen kan man om man vill köpa med sig någon flaska från Hans butik.

 

Österrikisk vinprovning

Österrike bedöms idag av många som en av världens främsta producenter av vitt vin. Under senare tid har även de röda vinerna fått allt större inflytande på marknaden och på vår vinprovning får vi tillfälle att provsmaka 6 olika viner, både vita och röda.

 

Fondueafton

I mysiga restaurangen Hofkeller finner du dalens kanske bästa fondue. Till fonduen serveras olika sorters kött, bakad potatis, såser och trevlig stämning – allt som hör en äkta österrikisk fondueafton till.

Går att även välja att äta på Steinplatte – täljstensplatta.

 

Spela Golf i Gasteinerdalen

Endast 5 minuter från hotellet finns Bad Gasteins 18-hålsbana. Den ligger mitt i nationalparken Hohen Tauern och erbjuder både en unik ­naturupplevelse och hög kvalitet. ­

 

Prova på e-bikes

Roligare blir det inte! Med elcyklar blir branta partier och stora stigningar blir en barn­lek, men upplevelsen av en cykeltur bibehålls. Vi utforskar och njuter av de vackraste platserna i Gasteinerdalen!

 

Via Ferrata

Detta är för den som inte är höjdrädd!! Gemensamt med en bergsguide klättrar ni upp 150 höjdmeter till Mauskarspitze (Mauskartoppen) som ligger på 2 373 m o h. Hela vägen är man fasthäktad i en vajer som sitter fast i berget. Det är en utmaning för de flesta och en enorm lycka när man står på toppen.

 

Förslag på utflykter

Grossglockner

En utflykt till nationalparken Hohe Tauern och Österrikes högsta berg, Grossglockner (3 789 m ö h) ger en underbar naturupplevelse och bjuder på fantastiska vyer. Avfärd sker med buss efter frukost. Efter 1,5 timme tar vi en liten paus för att beundra utsikten och därefter beger vi oss vidare upp till Franz Josefs Höhe. Vi gör sedan ett längre uppehåll och har möjlighet att äta lunch med en magnifik utsikt. På hemvägen stannar vi till i den lilla byn Heiligenblut som flera år blivit utnämnd till Österrikes vackraste by. Kyrkan är väl värd ett besök. Åter i Bad Gastein sen eftermiddag.

 

Heldagsutflykt till Venedig

Den vackra staden Venedig i Italien ligger ca 5 timmars färd från Bad Gastein. Venedig är definitivt en av världens mest berömda och besökta sevärdheter. Staden där gator är ersatta av kanaler och bilar av båtar och gondoler. Vi startar tidigt från Bad Gastein och kommer fram till Venedig på förmiddagen. Vi tar en gemensam båttur in till de centrala delarna av denna otroliga stad. En kort promenad längs med kanaler och över några broar leder oss till Venedigs hjärta, St Marcusplatsen. Vi hjälper gärna till med att arrangera en gondolfärd (ca 18 €). Därefter är det fritt fram att på egen hand upptäcka kanalerna, de små gränderna fulla av affärer, samt äta en pasta till lunch. Vi återkommer till Bad Gastein igen vid 22-tiden.

 

Förslag på program

Dag 1 – Ankomst till Bad Gastein

 • Incheckning på hotellet följ av en god lunch på Jagdstube
 • Konferens på Hotel Salzburger Hof
 • Guidad rundvandring i byn
 • Avkoppling i hotellets spa-avdelning
 • Välkomstdrink och femrätters middag på Ritz Restaurant
 

Dag 2 – Vandring på Stubnerkogels topp

 • Guidad vandring följt av en god lunch på bergshytta
 • Konferens på Hotel Salzburger Hof
 • Afterwalk på Silver Bullet Bars terrass
 • Italiensk afton på Restaurant Angelo
 

Dag 3 – Konferens och fria aktiviteter

 • Stor frukostbuffé följ av konferens 
 • Lunch på Silver Bullet Bars uteservering
 • Fria aktiviteter: E-bike med guide, golf, forsränning, besök på thermalbadet Felsentherme eller klättring
 • Femrätters middag i Ritz Restaurant
 

Dag 4 – Konferens och hemresa

 • Stor frukostbuffé och utcheckning
 • Konferens och lunchbuffé på Ritz Restaurant
 • Transfer från Bad Gastein till flygplatsen