Familjefavoriter i SalzburgerLand

 

Publicerat: 2022-12-20

Familjevänlig skidåkning i SalzburgerLand

I region SalzburgerLand i Österrike hittar du Zell am See och Saalbach, två klassiska skidorter som förverkligar hela familjens önskemål om den perfekta skidsemestern. Skidåkningen är precis som byarnas stora utbud av restauranger, barer och aktiviteter - helt komplett. Sedan 2019 är dessutom Zell am See och Saalbach sammankopplat i samma skidsystem, vilket innebär att liftkortet inkluderar hela 408 km pist!

» Se pistkarta för Zell am See och Saalbach

 

Zell am See – varierad skidåkning i tre områden

I Zell am See-Kaprun finns tre olika skidområden: Maiskogel, Schmittenhöhe och Kitzsteinhorn. Maiskogel är ett skidparadis för hela familjen med välpreparerade, breda och lättåkta pister, medan Schmittenhöhe och Kitzsteinhorn erbjuder mer utmanande nedfarter. Kitzsteinhorn som ligger i grannbyn Kaprun är känd för sin otroliga offpist. Gillar du djupsnö och adrenalinkickar är detta ett måste.

Hållbarhet är en mycket viktig och prioriterad fråga i Zell am See. Här har man bland annat tagit vara på Kapruns bergsreservoarer för att generera grön elektricitet med hjälp av vattenkraft, vilket sparar mer än 500 000 ton koldioxid varje år. Läs mer om hållbarhetsarbetet här »

Saalbach – carvingparadis för hela familjen

Skidsystemet i Saalbach är ett av landets största med många, långa och breda carvingpister. Det består av fyra sammanhängande system med olika karaktär och svårighetsgrad som passar för både stora och små. I den gemytliga byn finns en mysig, bilfri huvudgata med ett stort utbud av familjevänliga restauranger och hotell.

Även i Saalbach är hållbarhet en viktig fråga. Exempelvis har man installerat solcellssystem på liftbyggnaderna, och systemet för att skapa konstsnö använder enbart vatten från naturen - helt utan kemikalier.  Läs mer om hållbarhetsarbetet här »

 

I samarbete med: