Evenemang i Bad Gastein

Publicerat: 2022-10-21

Detta händer i Bad Gastein i vinter!

Österrikiska Bad Gastein erbjuder inte bara fantastisk skidåkning, långa pister och moderna hotell; varje vinter arrangeras dessutom mängder av spännande evenemang och aktiviteter. Kolla in längdskidåkartävlingen Ski Classics eller freestyletävlingen Red Bull Playstreets, beundra glittrande iskonstverk på Art on Snow-festivalen eller njut av musik och sol på Palmen auf den Almen.

EvenemangDatumInformation
Krampus 5 december 2022 Läs mer »
Ski Classics - Längskidåkningstävling 10-11 december 2022 Läs mer »
FIS Snowboard World Cup 10-11 januari 2023 Läs mer »
Ice4Life 26-29 januari 2023 Läs mer »
Art on Snow 4-10 februari 2023 Läs mer »
Red Bull Playstreets 10 februari 2023 Läs mer »
Palmen auf den Almen 11-12 / 25-26 mars 2023 Läs mer »

Evenemang

Krampus – 5 december 2022

Inom den alpina folktron har jultomten, i Österrike kallad Sankt Nicholas, en inte lika snäll följeslagare med namnet Krampus. Under adventstider sprider Krampus skräck hos både stora och små med sitt läskiga utseende.Traditionen med Krampus har funnits i Gasteinerdalen sedan urminnes tider och seden säger att de driver ut ondska och belönar de som varit snälla. Upplev den lokala traditionen den 5 december i Bad Gasteins centrum.

 

Ski Classics – 10-11 december 2022

Den 10-11 december är det äntligen dags kick-off för längdskidåkningstävlingen Ski Classics, som för första gången ska äga rum i Sportgastein. Hela 1600 m.ö.h i nationalparken Hohe Tauern kommer 35 professionella lag att visa upp sina färdigheter. På lördagen är även amatöråkare välkomna att tävla i den första Gastein Classics!

 

FIS Snowboard World Cup – 10-11 januari 2023

Den 10-11 januari är det återigen dags för de årliga World Cup tävlingarna för snowboard. Här tävlar världselitens kvinnor och män om chansen att kvalificera sig till OS. Sedan 2001 har tävlingarna ägt rum i Bad Gastein, och under åren har de kommit att bli en av de viktigaste och populäraste tävlingarna på World Cup Tour.

 

Ice4Life – 26-29 januari 2023

Upplev kylans kraft! Ice4Life är utomhus-evenemanget i Sportgastein där man lättklätt springer, åker längdskidor och slutligen simmar i iskallt vatten. Det låter galet men hälsofördelarna med kall träning är många.

 

Art on Snow – 4-10 februari 2023

Den unika vinterkonst-festivalen “Art on Snow“ kommer återigen att förvandla Gasteinerdalen till ett glittrande isparadis i februari. Under Alpernas största konstfestival kan besökare beundra både små och stora konstverk gjorda av snö och is. Denna gång kommer temat på utställningen vara "resor genom tiden".

 

Red Bull Playstreets – 10 februari 2023

Vartannat år kommer Red Bull Playstreets till Bad Gastein, en spektakulär freestyle-tävling vars bana byggs upp på hustaken genom hela stadens centrum, och i februari är det äntligen dags igen! Nitton skidåkare från den internationella freestyleeliten kommer visa upp sina bästa tricks för de tusentals åskådarna som lockas till byn, samt för att imponera på juryn. Efter den fartfyllda tävlingen fortsätter festligheterna runt om i byn, bland annat på Silver Bullet Bar som står för DJ och dans hela natten lång.

 

Palmen auf den Almen – 11-12 & 25-26 mars 2023

Under två helger i mars kommer det populära konceptet "Palmen auf den Almen“ äga rum i Sportgastein. Den klarblåa himlen och de omgivande alptopparna blir tillsammans med palmer, musik och solstolar en oas mitt i Alperna. Här samlas soldyrkare och glada skidåkare för att njuta av drinkar och musik mitt i backen.

 

I samarbete med: