Vandringsresa till Cervinia

Publicerat: 2024-01-02

Vandra i Cervinia tillsammans med Johanna Toftby

Johanna Toftby är en av Sveriges största livsstilsbloggare. Hon lagar mat, driver eget företag, har skrivit böcker och tycker om att leva ett aktivt liv med hälsa, god mat och livsnjutning i fokus! Tidigare har hon rest med Alpresor till österrikiska Bad Gastein, och nu i sommar har hon äntligen upplevt de italienska Alperna i Cervinia!

Under sin vecka i Cervinia delade Johanna med sig av allt de gjorde med målande texter och otroliga bilder. De hade ett fullspäckat schema under veckan med vandring, el-cykling, sommarskidåkning och utflykt till vackra Mont Blanc för vinprovning. Här emellan njöt de av goda middagar på populära Hotel Marmore, mysiga luncher på små hyttor uppe i bergen och trevliga after-walks med sitt vandringsgäng i eftermiddagssolen.

”Vi älskar det och det är en häftig känsla att få kämpa, gå med ett härligt gäng där alla är där för samma sak – och sedan njuta av ett sagolandskap högt upp på toppen och andas den sköna alpluften.”

Att vandra i Cervinia är något mer utmanande eftersom att det ligger så pass högt upp – Cervinia är nämligen den högst belägna byn i de italienska Alperna. Det kan kännas av i kroppen första dagen, men man vänjer sig snabbt och oj så värt det är!  ”Känna att man går uppför, se alla vyer, belöningen med alla små stopp när man tar lite snacks och får ta in den otroliga utsikten är oslagbar.” 

Våra vandringspaket går också att anpassa, både efter svårighetsnivå och efter intressen. Vi erbjuder finns självklart vanliga vandringsresor men även kombinerande resor som mixar vandring med cykling och sommarskidåkning. Våra lokala vandringsguider har lång erfarenhet och kan mycket om området, både om lederna och naturen men också om historia, växtlighet och djur. De har ett genuint intresse av att dela med sig av allt som kan tänkas vara spännande att veta.

Den starka gemenskapen som skapas i gruppen under veckan är också något som många uppskattar. Förutom vandringarna och luncherna ihop är det after-walk varje eftermiddag för de som vill. Alla som reser kommer i olika konstellationer – vissa ensamma, många i par och en del grupper. Oavsett så reser man därifrån som vänner hela gänget. ”Man får mycket gemensamt på en sådan här resa”, som Johanna skriver.

Johanna bodde på vårt finaste hotell i Cervinia, Hotel Marmore, som ligger med bästa läge mitt på byns mysiga huvudgatan. Här kan man slappna av p�� balkongen efter en lång dag på berget, och varför inte köpa med sig lite vin och ost från butiken nere på gatan. Hotellet har en härlig lounge och bar där man kan umgås, och en mycket omtyckt restaurang. Här äter man frukostbuffén som dukas upp varje morgon med allt från nygjorda våfflor till färsk frukt, ostar och skinkor. På kvällarna äter man goda middagar för att fylla på efter dagens aktiviteter. Vinlistan som finns här är också värd att kika på.

En av dagarna under veckan åkte de med på en av våra utflykter till Europas högsta berg, Mont Blanc, som ligger på gränsen mellan Frankrike och Italien med en höjd på 4800 möh.  Vid bergets fot finns en lång tradition av att framställa vin av hög kvalitet, trots områdets branta bergssluttningar och kalla klimat. Under dagen får man lära sig mer om vintillverkningen i området och provsmaka lokala viner, tillsammans med en lokal guide och sommelier.  Avslutningsvis åker man också upp med gondolen till toppstationen på ett av bergen bredvid och utsikten härifrån, över Mont Blanc, är något utöver det vanliga.

Vill du precis som Johanna uppleva Cervinia på sommaren? Läs mer om våra sommarresor och boka här » 

Läs mer om resan på Johanna Toftbys blogg:
» Cervinia vandring, dag ett
» Hotel Marmore, Cervinia
» Utflykt till Mont Blanc
» Vad jag packer ner i ryggsäcken
» Vandra i Cervinia, Italien