Familjeresa till Bad Gastein

Publicerat: 2023-09-15

Paulas sommarresa med familjen till österrikiska Bad Gastein

I somras åkte livsstilsbloggaren och träningsprofilen Paula Rosas med sin familj på vår populära familjevecka i österrikiska Bad Gastein. Familjen hade en vecka fylld med aktiviteter och utflykter, god mat, underbar natur och kvalitetstid tillsammans. Ingen dag är den andra lik, och under våra familjeveckor får man chansen att uppleva Alperna på ett helt unikt sätt. Vi får följa med på Paulas resa via hennes blogg, där hon berättar om vad de gjort och delar med sig av sina fantastiska bilder.

"Detta är vår första sommarsemester här och vi är blown away. Jag är inte den som brukar orka lämna recension men svarade precis på en enkät från resan. Allt får 10 av 10. Hade absolut inga invändningar, allt har varit fantastiskt."

Våra familjeveckor passar familjer med barn upp till 12 år, och bjuder på fem fullmatade aktivitetsdagar i bergen. I Bad Gastein har vi flera olika familjevänliga hotell att välja mellan. Familjen Rosas bodde på Hotel Salzburger Hof, vårt mest populära hotell för familjer med sina generösa barnrabatter och fina familjerum. På hotellet finns dessutom flera lek- och spelrum och två pool- och spaavdelningar som minst sagt brukar vara populära (hos både stora och små!) efter dagens utomhusaktiviteter. Hit tar det dessutom bara en timme med vår bekväma tranferbuss från Salzburg flygplats.

Under veckan finns ett schema med nya aktiviteter ute i naturen varje dag. Självklart anpassas schemat efter väder och barnens tempo. Första dagen är det stadsvandring i byn som kryllar av gamla byggnader och spännande historia, och i byn finns också två stora vattenfall som är riktigt pampiga att titta på. Man är självklart flexibel under veckan, och familjen Rosas åkte upp på egen hand med gondolen på husberget Stubnerkogel på eftermiddagen och såg för första gången Alperna utan någon snö!

”Det kändes konstigt att vistas i en gondol utan varken skidkläder eller skidor. Vyerna som brukar vara täckta med snö var i stället majestätiskt gröna!”

Under veckan är det fortsatt mycket vandring på de olika omkringliggande bergen i Gastein och fullt ös med murmeldjursafari, forsränning, minigolf och mycket mer. När det är dags för den lediga dagen i mitten på veckan är det ofta välbehövligt med lite vila. Det kan vara ganska skönt att få sova ut och lägga upp dagen hur man vill, precis som familjen Rosas gjorde.

”Nu har vi under en veckas tid vistats mycket utomhus och gått olika distanser i olika terränger. Det som gjort att barnen orkat är att dom har haft det roligt. Guiderna har fångat deras intresse och dom har fått nyfunna kompisar.”

”Och jag och Hugo har fått utlopp för vårt stora intresse. Vi har fått in fysisk aktivitet och känt den där möra, härliga känslan i kroppen. Ni vet som man känner efter en dag i skidbacken.”

En dag är det dessutom föräldrafri dag, vilket ofta är uppskattat av både barnen och föräldrarna! Då åker barnen och guiderna i väg till en mysig gård där det finns massor av djur och roliga grejer att hitta på.

"En dag fick barnen en föräldrafri dag. Dom åkte till en bondgård tillsammans med guiderna. Jag och Hugo passade på att ge oss ut på en tuffare vandring."

Favoritdagen för familjen Rosas var torsdagen när de åkte till nationalparken Nassfeld. Här är naturen makalös och hästar och kossor betar fritt och kommer gärna fram och hälsar på besökare. Här finns dessutom fantastisk lunch med klassiska österrikiska rätter såsom Kaisersmarren. En dag att minnas helt enkelt.

Efter familjeveckan var det en trött men väldigt nöjd och lycklig familj som satte sig på planet hem igen. Som Paula skrev: ”Summan av kardemumman: Jag kommer hädanefter rekommendera ALLA till sommarsemester i Alperna!”

Vill du precis som familjen Rosas upptäcka Bad Gastein på sommaren? Läs mer om våra familjeresor och boka här » 

Läs mer om resan på Paula Rosas blogg:
» Vår alpresa del 1
» Vår alpresa del 2