Hans-Göran & Gunhild i Bad Gastein

Publicerat: 2022-08-30

21 gånger i sommarparadiset Bad Gastein

Hans-Göran och Gunhild från Linköping älskar Bad Gastein. Så pass mycket att de varit där 21 (!) gånger! I september är det dags för nästa resa, och vi har fått ta del av de minnen och erfarenheter som paret skapat tillsammans med STS Alpresor i Bad Gastein genom åren.

Det finns de som älskar Bad Gastein, och de som ÄLSKAR Bad Gastein. Hans-Göran och Gunhild tillhör de sistnämnda. Paret har besökt den österrikiska alpbyn hela 21 gånger genom åren. Den första resan gjorde de sommaren år 2001 för att fira att de båda fyllt 60 år.

”Flera vänner och bekanta till oss hade varit där. Vi såg en del reklam och tyckte det lät spännande med Alperna på sommaren. Tidigare hade vi bara varit där på vintern någon enstaka gång och åkt skidor.”

Vad är det då som gör att Hans-Göran och Gunhild återkommer år efter år?

”För oss blir det som sagt 22a gången i år – kanske fantasilöst enligt vissa, men det är mirakulöst att vara där! Vattnet är underbart, luften är otrolig, maten är magnifik, naturen oslagbar och hotellet Salzburger Hof, jättefint.”

”Många nya bekantskaper har även bildats under åren. Vi har firat midsommar här flera gånger, men nu de senaste åren föredrar vi att åka i september månad. Vi brukar åka till Sportgastein med buss, vandra på Graukogel och Stubnerkogel och promenera omkring i byn. Thermalbadet Felsentherme och Radonberget är riktiga upplevelser. Självklart har vi även spelat flera golfrundor där nere.”

Anrika Hotel Salzburger Hof som ligger mitt i hjärtat av byn är en av anledningarna till att Hans-Göran och Gunhild reser tillbaka varje år.

”Det känns alltid som att komma hem. Vi blir alltid imponerade av hotellets service, den goda maten och den trevliga personalen. Hotel Salzburger Hofs middagar är oslagbara. Gunhild har vissa allergier som personalen löser utan problem. Framför allt är fisken otrolig. Restaurang Ritz är outstanding med femstjärnig standard varje kväll."

När vi frågar paret om vad man inte får missa i Bad Gastein på sommaren är tipsen många.

"Första dagen kan man ta Elisabethpromenaden och hälsa på djuren och när man kommer fram till Böckstein finns där ett trevligt café där man kan unna sig en Zirbensnaps. Grüner Baum är väldigt mysigt att vandra till för att ta en fika eller lunch om man vill ha en lite plattare promenadväg med fin natur, för att sedan fortsätta vidare till Rossalm. Stubnerkogel & Graukogel och helst Sportgastein också är tips. Det är trevliga dagsutflykter."

Vill du precis som Hans-Göran och Gunhild upptäcka Bad Gastein på sommaren? Läs mer om våra sommarresor här »