Alpresor Classic - gemytliga alphotell hotell med bra läge

Under våra 40 år som researrangör till Alperna har vi skaffat oss gedigen lokalkännedom om orterna och vilka hotell som är värda ett besök. Att välja hotell handlar inte bara om faktisk standard utan lika mycket beror på personalen och de övriga gästerna för att få en bra vistelse.

Våra Classic hotell har en familjär känsla, personlig service och lokal anknytning. Långt ifrån stora opersonliga betongkomplex eller trendkänsliga "koncept-hotell". Classic hotellen är istället relativt enkla och prisvärda med 20-30 rum och drivs nästan alltid av familjerna själva. Fråga gärna ägarna om tips på fina backar, lunchrestauranger eller andra små smultronställen som inte står att finna på Tripadvisor. 

Hotel Gisela***+ - Bad Gastein

Hotel Gisela ligger granne med Hotell Salzburger Hof och är ett av de mest populära hotellen i Bad Gastein. Inte konstigt då hotellet är relativt litet, mysigt och mycket personligt. Här har man nära till både liften och till den populära After-skin på Silver Bullet Bar. Hotellets restaurang serverar god halvpensionsmiddag varje kväll. 

 300 m till liften

 Ombonad och mysig atmosfär

 Egen restaurang - Steakhouse Gisela

Läs mer här

Hotel Neue Post*** - Schladming

Hotel Neue Post ligger centralt beläget på en mysig gågata med gångavstånd till Planailiften. Hotellet är trevligt och familjärt med en populär bar, restaurang och spa-avdelning med bastu. Spa-avdelningen är belägen högst upp i huset med en härlig utsikt över byns taknockar.

 300 meter till liften

 Spa och bastu med utsikt över byn

 Mitt i centrum

Läs mer här

Hotel Meynet*** - Cervinia

Hotel Meynet är ett av våra populäraste hotell i Cervinia som ligger perfekt vid huvudgatan med 100 m till liften. Här kan du åka skidor nästan ända fram till dörren. På bottenplan ligger den populära restaurangen La Niccia där alla halvpensionsmiddagar serveras.

 100 meter till liften

 Skidåkning nästan ända fram till dörren

 Personligt och mysigt

Läs mer här

Haus Genewein***+ - St Anton am Arlberg

Haus Genewein är ett populärt hotell i St Anton med många återkommande gäster. Pisterna löper precis bakom hotellet och de är enkelt att glida ner till liften. Hotellet är mysigt inrett och ligger bara ett par hundra meter från centrum.

 Nästan ski-in/ski-out

 Mysigaste boendet i St Anton

 Stora rum

Läs mer här

Hotel Garni Palin**** - Ischgl

Hotel Garni Palin är ett välkänt hotell med centralt läge i Ischgl endast ett stenkast från Silverettabahn. Här har du möjlighet att glida på skidorna hela vägen fram till hotellet. På hotellet finns det en liten spa-anläggning med bastu, ångbad, solarium m.m. 

 Centralt beläget i Ischgl

 Ski-in

 Spa med bastu

Läs mer här

s'Hoamatl*** - Obergurgl

s'Hoamatl är ett familjeägt pensionat med ett lugnt läge nära liften. Här bor man i ombonade och ljusa rum med plats för hela familjen. På hotellet finns en liten spa-avdelning med bastu och jacuzzi. Wi-Fi finns mot avgift. 

 Bra läge nära lift och centrum

 Spa-anläggning med bastu

 Stora rum med plats för hela familjen

Läs mer här

Hotel Chalet des Champions*** - Les 2 Alpes

Hotel Chalet des Champions är ett familjeägt och mysigt hotell som ligger på huvudgatan i Les 2 Alpes. De flesta rummen är nyligen renoverade och håller hög standard. På hotellet finns en liten spa-avdelning med bastu och ångbad samt en egen restaurang där alla halvpensionsmiddagar serveras. Restaurangen är känd för sitt stora urval av viner.

 Familjeägt och mysigt hotell på huvudgatan

 Spa-avdelning med bastu 

 Nyrenoverade rum

Läs mer här

Hotel Meublé Gorret*** - Cervinia

Hotel Meublé Gorret är ett mysigt, familjeägt och mycket populärt hotell med lugnt läge i centrum. Från Plan Maison kan du åka skidor ända fram till huset. Hotellet har bastu (mot avgift) med Matterhornutsikt och gratis Wi-Fi i hela huset.

 Mitt i centrum

 Familjeägt hotell med mysig atmosfär

 Skidåkning nästan ända fram till dörren

Läs mer här

Hotel Milano*** - Madonna di Campiglio

Hotel Milano är ett trevligt boende som är beläget mitt i centrum. Hotellet har en härlig italiensk stämning med en egen bar och stora sällskapsutrymmen. Restaurangen är känd för sitt italienska kök och sitt breda utbud av viner. Bastu finns i källarplan och gratis Wi-Fi i baren och på rummet. 

 Mysigt hotell med italiensk stämning

 Gratis Wi-Fi

 Restaurang och bar

Läs mer här

Mountain home Villa Anna**** - Val Gardena

Mountain home Villa Anna är ett liftnära hotell med en hemtrevlig känsla som man möts av direkt när man kommer in på hotellet. Här finns en bekväm lounge med öppen spis där man kan koppla av efter en dag i backen. Hotellet har även en spa-avdelning med bastu, ångbad och jacuzzi.

 Hemtrevligt

 Spa med bastu och ångbad

 150 meter till liften

Läs mer här