Förhandsboka sommarresan 2018

Vandring i Val Gardena

Vandra i de vackra Dolomiterna

Val Gardena (1563 möh) ligger på Alpernas solsida i italienska Sydtyrolen, mitt i Dolomiterna (världsarv) som kanske är mest känt för sina dramatiska och vackra bergsmassiv – ett eldorado för alla naturälskare.

Sydtyrolen beskrivs ofta som ”den andra sidan av Italien”. Med sin dramatiska historia och med en blandning av det österrikiska och italienska har denna region en mycket speciell kultur. I den vackra dalgången Val Gardena hittar du trevliga uteterrasser där man gärna njuter av en iskall apertivo efter vandringen.

Underbar mat och goda viner i Dolomiterna

Även på tallriken hittar man en kombination av Österrike och Italien och det är inte ovanligt att här bli serverad både Gulaschsuppe och Antipasti. Sydtyrolska viner är kända långt utanför den egna regionen och druvsorterna Gewürztraminer och Lagrein har sitt ursprung här.

Vandringarna arrangeras mellan v.26-35

Varför välja Val Gardena?

✔︎︎ 300 km vandringsleder
✔︎︎ UNESCO-världsarv
✔︎︎ 300 soldagar/år
✔︎︎ Unika bergsmiljöer
✔︎︎ Rik matkultur
✔︎︎ Eldorado för naturälskare

Vilken vandring passar dig?

   
Vandring Svårighet Sträcka Höjdmeter
Alpin vandring 10-15 km 500-800 m
Alpin vandring plus 8-14 km 600-1000 m  

Tabellen visar hur lång sträcka (km) och höjdmeter som vi går per dag.

Våra vandringar i Val Gardena

Alpin vandring - Medelsvåra vandringar

Våra populära Alpina vandringar sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar för att komma upp och ned. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots. Vi har delat in vandringen i 2 olika svårighetsgrader och tempo; Blå och Röd. På så sätt får alla möjlighet att delta i den gruppen som passar en själv bäst. Alpin vandring kräver att man har en god allmänkondition.

Sträcka: 10-15 km varje dag
Höjdskillnad: 500-800 höjdmeter varje dag

Alpin vandring plus - Mer avancerade vandringar

Alpin vandring plus är ett något mer avancerad än den vanliga alpina vandringen. Vandringarna, som går upp till högre höjder i ett imponerande natursceneri, är i svårighetsgrad något svårare än Alpin vandring och kräver god fysisk kondition och framför allt uthållighet, då vi till fots emellanåt vandrar upp- och nedför berget med höjdskillnader på upp till 1 000 meter. 

Sträcka: 8-14 km varje dag
Höjdskillnad: 600-1000 höjdmeter varje dag

Hotell i Val Gardena

Sortera efter