Alpin vandring

Boka senast 31/3 så ingår middagarna!

Alpin vandring - medelsvåra vandringar i alpin miljö

I Cervinia erbjuder vi Alpin vandring, som är vår populäraste vandringstyp. Vandringarna sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar och annan transport för att ta oss upp och ner på berget.  Säkerheten går alltid först och vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots.

De alpina vandringsprogrammet är uppdelat i två olika grupper med varierande svårighetsgrad (blå och röd grupp). På så sätt får du möjlighet att delta i den grupp som passar din nivå bäst. För att delta i Alpin vandring krävs inte några tidigare erfarenheter av att vandra men en god allmänkondition. Nedan presenterar vi de olika vandringsgrupperna mer i detalj.

Blå grupp

Den blå gruppen är den enklare varianten inom Alpin vandring. Vi tar oss fram på fina stigar och vägar och gör en hel del höjdmeter både upp och ner. Dock gör vi det i ett relativt lugnt tempo och tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen. 

Sträcka: Ca 8-10 km varje dag
Höjdskillnad: Ca 300-500 höjdmeter varje dag

Röd grupp

Den röda gruppen är den mer avancerade varianten inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vi kan även vissa dagar göra mer höjdmeter än den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen, då klarar man vandringen utan problem.

Sträcka: Ca 8-12 km varje dag
Höjdskillnad: Ca 450-800 höjdmeter varje dag

Antalet vandringsgrupper och svårighetsgrader kan variera från vecka till vecka beroende på antalet deltagare, väder och gruppernas vandringstakt. 

Veckans höjdpunkter

✔︎︎Den mäktiga utsikten över Matterhorns topp
✔︎︎ Picknick vid alpsjön Lago Cime Bianche, 2 850 m ö h
✔︎︎ Sträcka: 8-12 km varje dag
✔︎︎ Höjdskillnader: 300-800 höjdmeter varje dag

Se veckoprogram→

Vandringarna arrangeras mellan v.24-37

Hotell i Cervinia

Hotel Marmore ***+

I vinter slår vi upp dörrarna till vårt helt nya hotell i Cervinia. Hotellet är nybyggt och har ett perfekt läge mitt på huvudgatan. Rummen på Marmore är av högsta klass med påkostade materialval i rustik Aosta-stil med sköna kvalitetssängar i alla rum. För att garantera sovkvalitén erbjuder hotellet också en "kuddmeny" så att du som gäst skall sova extra gott. 

Boka innan 31/10 så ingår middagarna

I priset ingår flyg, boende och halvpension

12 685 kr
Läs mer och boka