NYHET!

Smakresan

- en riktigt god kombination

Ett smakfullt äventyr i Bad Gastein!

Välkommen på en vandringsvecka i det österrikiska kökets tecken! Under veckan så kommer vi förutom att få njuta av underbara vandringar i sagolika miljöer även att utforska det österrikiska kökets många specialiteter.

Varje dag besöker vi någon av dalens alla trevliga hüttor där vi får avnjuta regionala och lokala rätter, ofta producerade med gårdens egna råvaror. Dessutom frestar vi våra smaklökar ytterligare med vinprovning, snapsprovning samt ett besök på anrika Stieglkeller.  

Smakresan arrangeras:

 • Vecka 34 (17-24 augusti)

Vad händer under resan?

Veckan bjuder på fem dagar Nordic Walking vandring där vi varje dag utforskar nya platser och vandringsleder. Under våra turer besöker vi noggrant utvald hüttor där vi varje dag serveras en välsmakande lunch varefter de som önskar sedan kan välja att följa den österrikiska seden och runda av med en hemmabränd snaps. Fyra av vandringarna äger rum i Gasteinerdalen och en dag gör vi en dagsutflykt till Mozarts vackra hemstad Salzburg. Här utforskar vi gamla stan, dess mysiga gränder och sevärdheter innan vi vandrar upp på berget Mönchberg. Härifrån får vi en fantastisk utsikt över staden och de omkringliggande bergen. Dagens lunchstopp gör vi i det anrika ölbryggeriet Stiegls alldeles egen ”Biergarten” där en klassiskt tillagad Wienerschnitzel står på menyn.

Utöver detta kommer vi även att delta på en vinprovning på Hotel Salzburger Hof där vi får smaka några av österrikes bästa viner. Dessutom besöker vi bonden Hans på hans gård ”Durzbauers” där han ger oss en introduktion i konsten att bränna riktig kvalitetssnaps. Hans har vunnit flera priser för sina snapsar och vi kommer givetvis få prova några av dem. Självklart finns möjligheten att köpa med sig sin favorit hem.

Cooking Class - Österrikes godaste bakelse är och kommer alltid att vara en klassisk apfelstrudel. Under veckan kommer en mästare på bakverket som även är köksmästare på Hotel Salzburger Hof att demonstrera hur den tillagas på klassiskt österrikisk manér. 

Varför vandra i Bad Gastein?

Med sitt vackra läge, precis vid Alpernas största nationalpark Hohe Tauern, erbjuder kurorten Bad Gastein naturupplevelser i absolut toppklass. Kombinationen av glaciärer och blomstrande betesängar gör att området ofta betraktas som ett av Alpernas vackraste och med sitt stora utbud av vandringsleder så finns det alltid något nytt att upptäcka. Byn erbjuder dessutom en svårslagen kombination med aktiviteter, bekväma boenden, bra mat och avkopplande termalbad.

För vem passar resan?

Denna resa passar dig som vill vara aktiv, vandra och ta del av Alpernas vackra natur samtidigt som du gärna tar en paus och njuter av det goda i livet. Genom vårt fokus på mat och dryck får vi testa regionala och lokala specialiteter vilket även ger oss kunskap och förståelse för landets kultur och dess traditioner. Vandringarna är av Nordic Walking karaktär (läs mer här) där vi tillsammans skapar upplevelser, gemenskap och njutning.

Boende

Vi bor bekvämt på anrika Hotel Salzburger Hof****+  där vi sover gott i sköna sängar och njuter av en härlig frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. Vi har fri tillgång till hotellets spa- och relaxavdelningar och på kvällarna serveras vi hotellets omtalade femrätters middagar.

Detta ingår i smakresans pris:

 • Flyg t/r till Salzburg inkl. 20 kg bagage 
 • Boende på Hotel Salzburger Hof**** Deluxe
 • Stor frukostbuffé 
 • Delikata femrätters middagar (vid bokning innan 31/3)
 • Fri tillgång till hotellets spa- och relaxavdelningar
 • Fem dagar Nordic Walking-vandring inkl. luncher
 • En dagsutflykt till Salzburg
 • Cooking Class 
 • Vinprovning
 • Gårdsbesök med snapsprovning
 • Reseledarservice

Prisexempel med avresa 17/8

Dubbelrum på Hotel Salzburger Hof:

Pris fr 14 945 kr

Resan bokas via telefon: 0771 - 20 20 20

 

Läs mer på vår blogg

Det österrikiska köket 

De österrikiska köket står för en varierad matkultur där många rätter har tydliga influenser från landets grannländer. Gemensamt för all mat är att den är otroligt vällagad och serveras i generösa portioner, oavsett om du >>

Packlista

Vandringsguidens bästa tips

Det är ingen slump att jag jobbar med människor uppe i bergen året om. Jag älskar kärleken till naturen och drivs av den sociala biten och att få >>

Bad Gasteins mysigaste hyttor

Runt om i Gasteinerdalen finns det massor av mysiga hyttor som serverar egen lokalt producerad mat. Vi har samlat våra favoriter här >>