Bike & Hike Week

Kombinera e-mountainbike & vandring

E-mountainbike och vandring i en oslagbar kombination

Med sitt perfekta läge, precis vid Alpernas största nationalpark Hohe Tauern, erbjuder kurorten Bad Gastein en unik naturupplevelse. Området betraktas som ett av Alpernas vackraste och med sitt stora utbud av vandrings- och cykelleder så finns det alltid något nytt att upptäcka. 

 • Kombinerar elcykling med vandring i oslagbar miljö
 • Tre dagar cykling och två dagar vandring 
 • Passar dig som vill ha en aktiv semester i kombination med god mat
 • Resa med fokus på upplevelser, njutning och gemenskap

Under Bike & Hike Week kommer vi tillsammans från sadeln på våra e-mountainbikes eller i ett par rejäla vandringskängor uppleva det bästa från Gasteinerdalen. Våra eldrivna mountainbikecyklar hjälper oss att bemästra backar och utforska områden som tidigare inte var möjligt. Dessutom tillåter de en familj eller grupp med olika fysiska förutsättningar att cykla tillsammans då elmotorns effekt enkelt regleras efter förmåga. 

Bike & Hike Week arrangeras: 

 • Vecka 20 (11-18 maj)
 • Vecka 25 (15-22 juni)
 • Vecka 29 (13-20 juli)
 • Vecka 33 (10-17 augusti)


Vad händer under resan?

Veckan bjuder på tre dagar cykling och två dagar vandring under ledning av erfarna guider. Under cykelturerna tar vi oss gemensamt fram i en omväxlande terräng i kombination av grusvägar och mindre stigar. Vandringarna är av medelsvår karaktär där vi går mellan 8-10 km och tar ca 300-500 höjdmeter per dag. Tillsammans får vi uppleva vykortsliknande områden och varje dag stannar vi till för att avnjuta en härlig lunch på någon av dalens mysiga hüttor. Turerna avslutas i Bad Gastein med något svalkande på Silver Bullets terrass innan vi gör oss redo för kvällens härliga middag. Se hela veckoprogrammet här >>

Varför vandra och cykla i Bad Gastein?

Bad Gastein erbjuder en svårslagen kombination med bekväma boenden, bra mat och härliga cykel- och vandringsleder. Våra e-mountainbikes finns på plats och ingår i priset. Med hjälp av cyklarnas elmotorer når vi nya områden varje dag och dess möjligheter till anpassning gör att vi enkelt ställer in motorns effekt efter fysisk förmåga och dagsform.

För vem passar resan?

Denna resa passar dig som vill uppleva Alpernas vackra natur på ett nytt och spännande sätt. Kombinationen mellan vandring och cykling gör veckan omväxlande och varje dag bjuder oss på något nytt. Du behöver inte vara en duktig vandrare/cyklist men viss cykel- och vandringsvana rekommenderas då terrängen kan bitvis vara tekniskt utmanande. Varje tur erbjuder en fysisk utmaning men fokus ligger på upplevelser, njutning och gemenskap.

Boende

Vi bor bekvämt på något av våra moderna hotell, mitt i hjärtat av Bad Gastein. Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. Vissa hotell erbjuder pool- och spaanläggning och på kvällarna serveras goda middagar.

Boka före 31/3 så ingår alla middagar

Om du bokar din vandringsresa före 31 mars 2019 så ingår förutom de fem luncherna även de goda middagarna i resans pris (värde upp till 3 000 kr).

Detta ingår i resans pris:

 • Direktflyg t/r från Göteborg, Malmö eller Stockholm
 • Boende på centralt belägna hotell med god standard
 • Stor frukostbuffé 
 • Hyra av e-mountainbike (inkl. hjälm)
 • 3 dagar cykling och 2 dagar vandring under ledning av erfarna guider
 • Reseledarservice


Prisexempel med avresa 11/5

Dubbelrum på Ski Lodge Reineke ***+

Pris fr 11 740 kr

Blogg!

Elcykeln - Alpernas hetaste trend!

Att cykla har alltid varit en populär aktivitet i Alperna under sommarhalvåret. Med sin fart och smidighet är det ett ultimat sätt att uppleva Alpernas vackra natur. Och så kom elcykeln, lamslog en hel värld... >>

Läs mer

Hotell i Bad Gastein

Sortera efter