Alpin vandring

Medelsvåra vandringar i alpin miljö

Våra populära alpina vandringar sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar för att komma upp och ned. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots.  

Alpin vandring tar vid efter Nordic Walking och det fina med alpin vandring förutom de fantastiska vandringarna är att vi har delat in vandringen i 3 olika svårighetsgrader och tempo; Grön, Blå och Röd. På så sätt får alla möjlighet att delta i den gruppen som passar en själv bäst. Alpin vandring kräver att man har en god allmänkondition.

 

Grön grupp

Är den enklaste inom Alpin vandring. Vandringarna görs på lättare underlag och bredare vägar så att vi skall kunna fokusera på omgivningen och naturen. Vi tar lite fler stopp och gör vandringarna i ett lugnt och behagligt tempo. 

Sträcka: 5–10 km varje dag
Höjdskillnad: 200–450 höjdmeter varje dag

Blå grupp

Är mellangruppen inom Alpin vandring där vi tar oss på mer avancerade stigar och vägar samt gör en hel del höjdmeter både upp och ner. Dock gör vi det fortfarande i ett lugnt tempo och tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen. 

Sträcka: 8–10 km varje dag
Höjdskillnad: 300–500 höjdmeter varje dag

Röd grupp

Är den mest avancerade inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vi kan även vissa dagar göra mer höjdmeter än tex den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen, då klarar man av det galant.

Sträcka: 8–12 km varje dag
Höjdskillnad: 450–800 höjdmeter varje dag

Antalet vandringsgrupper och svårighetsgrader kan variera från vecka till vecka beroende på antalet deltagare, väder och gruppernas vandringstakt. 

Vandringarna arrangeras mellan v.18 & 40

Boka före 31/3 så ingår alla middagar

Om du bokar din vandringsresa före 31 mars 2019 så ingår förutom de fem luncherna även de goda middagarna i resans pris (värde upp till 3 000 kr).

Detta ingår alltid i våra vandringsresor

  • Direktflyg t/r från Göteborg, Malmö eller Stockholm
  • Boende på centralt belägna hotell med god standard
  • Frukostbuffé alla dagar 
  • 5 dagars vandring med bergsguide
  • 5 st goda luncher i mysiga hyttor
  • Reseledarservice

Vid bokning av Alpin vandring plus och Högalpin vandring tillkommer 300 kr i tillägg.

Hotell i Bad Gastein

Sortera efter