• Vandringsresor Bad Gastein
 • Laddar…
 • Laddar…
 • Laddar…

  Felsentherme

 • Laddar…

  Botaniska strövtåg i Bad Gastein

 • Laddar…

  Alpin vandring Plus - för dig som vill ha lite utmaning

 • Laddar…

  Alpin vandring i Gasteinerdalen

 • Laddar…
 • Laddar…

  Följ med på Högalpin vandring

 • Laddar…

  Varje dag njuter vi av en god lunch under våra vandringar

 • Vandringsresor Bad Gastein
 • Vandra i Bad Gastein Österrike
 • Bad Gastein Felsentherme
 • Botanisk vandring med STS Alpresor
 • Alpin vandring Plus i Bad Gastein
 • Vandra i österrikiska Alperna
 • Alpin vandring i Bad Gastein
 • Högalpin vandring med STS Alpresor
 • Vandring i Bad Gastein i Österrike

Vandringsresor till österrikiska Alperna

Naturen runt Bad Gastein betraktas av många som Alpernas vackraste och den inbjuder till underbara vandringar. 

Vi garanterar en oförglömlig naturupp­levelse med allt från lugna promenader till mer avancerade högalpina vandringar i Alpernas största nationalpark, Hohe Tauern. Välj det vandringspaket som passar dig. Du bor på välkända Hotel Salzburger Hof, ett av Alpernas vackraste hotell, designhotellet Post, lyxiga Villa Orania, mysiga Hotel Gisela ­eller på nyrenoverade Hotel Eden Rock. Hotellen håller mycket hög klass och är centralt belägna i Bad Gastein.

Läs: Vandringsguidens bästa tips i Bad Gastein, del 1 >>
Läs: Vandringsguidens bästa tips i Bad Gastein, del 2 >>
Topplista: Bad Gasteins mysigaste bergshyttor >>

 

Erfarna vandringsguider

Våra vandringar leds alltid av utbildade vandringsguider med stor kännedom om vandringsområdet i Gasteinerdalen. Med på vandringarna finns dessutom alltid våra uppskattade reseledare.

På morgonen samlas vi för att noggrant gå igenom dagens vandring. Vi tittar på väderutsikterna, visar höjdkurvor, ­pratar igenom olika svårighetsgrader och uppskattade tider för ­dagens olika vandringar. Efter en härlig vandringsdag samlas vi för "After Walk" på Silver Bullets terrass. Mycket uppskattat bland våra gäster. 

 

Alpina vandringsnålar

Samla poäng till en ärofull ”Gasteiner Wandernadel” genom att sätta ett avtryck från stämplar som finns uppsatta längs våra vandringar. I slutet av din vandringsvecka räknar man samman antalet poäng och på vår avslutningsträff kan du köpa en vacker nål (finns i valörerna brons, silver och guld) att pryda ryggsäcken. Intäkterna för nålen går till dalens alpförening vilka ansvarar för vandringslederna.

Spännande utflykter

Bad Gastein är med sitt centrala läge en perfekt utgångspunkt för dagsutflykter till några av världens främsta sevärdheter såsom världsarven Venedig och Salzburg.

Ett skönt och myggfritt klimat

Utmärkande för Gasteinerdalen är att det aldrig är långt till en trevlig raststuga med god mat och dryck.Våra vandringsresor erbjuder absolut förstklassig matstandard, där även din helpension ingår under vandringsdagarna. Bad Gastein ligger långt söderut, ca 20 mil från Medelhavet. Solen står mycket högt under sommarhalvåret och tillsammans med den höga höjden får man ett behagligt klimat. Dessutom är luften kristallklar och myggfri vilket ytterligare höjer kvaliteten på vandringarna.

Vad ingår i vandringsresans pris?

I priset på våra vandringsresor ingår flygresa Sverige – Salzburg t/r inkl bagage, boende på något av våra fina hotell med frukostbuffé, välkomstdrink, sakkunnig ledning av erfarna guider, morgonsamling där vi går igenom dagens program, lokala transporter och linbaneturer. Dessutom ingår fem luncher i resans pris.

Helpension ingår vid bokning före 31/3

Om du bokar senast 31 mars 2017 så ingår förutom de fem luncherna även de goda middagarna i resans pris (värde upp till 3 000 kr).

Läs mer

Hotell i Bad Gastein

I Bad Gastein finns det ett stort hotellutbud av flera olika kategorier. Bland andra Hotel Salzburger Hof som med sin säregna, gula fasad är en av Bad Gasteins mittpunkter. I Bad Gastein har vi hotell med 3 stjärnor upp till 4 stjärnor deluxe.

Läs mer

Vandringsprogram 2017

Nordic walking - Lätta vandringar/promenader

Nordic Walking är vårt mest omväxlande program där vi gör allt från att vandra längs med Gasteinerdalens vackra promenader, besöker Bad Hofgasteins husberg Schlossalm samt tar oss till Salzburg och utforskar denna vackra och anrika stad. Allt detta sker på bra och lätt underlag, bra promenadvägar och fina vandringsleder. 

Sträcka: 6-10 km varje dag
Höjdskillnader: 50-300 höjdmeter varje dag

Läs mer

Alpin vandring - Medelsvåra vandringar

Alpin vandring tar vid efter Nordic Walking och det fina med Alpin vandring, förutom de fantastiska vandringarna, är att vi delar upp vandringarna i 3 olika svårighetsgrader och tempo -Grön, Blå och Röd.På så sätt får alla möjlighet att delta i den gruppen som passar en själv bäst. 

Sträcka: 5-12 km varje dag (beroende på grupp)
Höjdskillnad: 200-800 höjdmeter varje dag (beroende på grupp)

Läs mer

Högalpin vandring - Mer avancerade vandringar

På Högalpin vandring går vi lite högre och lite längre sträckor än under Alpin vandring. Dessa vandringar riktar sig till dig som tidigare gått med oss i Alpina vandringar, eller har god erfarenhet från att vandra på egen hand. Beroende på fysik och kondition delar vi in oss olika grupper där vandringstempo och sträcka skiljer sig åt. I övrigt är det viktigt att vara svindelfri då vi vandrar i lite mer utsatt miljö.

Sträcka: 8-18 km varje dag
Höjdskillnad: 600-1200 höjdmeter varje dag

Läs mer

Botaniska strövtåg - Lätta vandringar

Botaniska strövtåg anordnas under en begränsad period för att få möjlighet att njuta av tiden då det blomstrar som mest i Gasteinerdalen. Tillsammans med vår botaniska professor kombinerar vi det bästa av två världar; vandring och botanik. Detta är tillsammans med Nordic walking vårt minst krävande vandringsprogram. Vi kombinerar härliga dalpromenader samt tar oss upp med lift för att kolla in floran på högre höjder. Alla våra vandringar sker på bra och enkelt underlag så att vi skall kunna fokusera på att njuta av omgivningen.

Sträcka: 6-10 km varje dag
Höjdskillnad: ca 200 höjdmeter varje dag

Läs mer

Låt dig inspireras av våra filmer från Bad Gastein

Nordic walking i Bad Gastein

Hotel Salzburger Hof

Alpin vandring i Bad Gastein