Val Gardena - en italiensk dröm

Tack vare sin vackra natur, goda mat och utbud av aktiviteter är Val Gardena en riktig favorit bland skandinaverna. Många som vill vara aktiva på sin semester återvänder hit varje år för att uppleva den unika bergsmiljön. Val Gardena är helt enkelt en fantastisk plats att vara på under sommaren.

Fler orter i Val Gardena

Val Gardena består av ett antal vackra alpbyar, alla värda ett besök. Vi håller till i Selva di Valgardena (ty. Wolkenstein) där också våra hotellalternativ finns. Här hittar man många affärer med allt vad man kan behöva för sin sommarsemester men också butiker med mer chickt mode. Caféer och barer finns ett flertal där man gärna njuter av en aperitif efter dagens vandring. Från Selva tar vi oss enkelt mellan de övriga orterna i dalen: St Christina ligger på 20–30 minuters promenadavstånd eller till St Ulrich tar man sig med lokal buss på 25 minuter.

Läs: Guidens 3 bästa tips i Val Gardena >>

Underbar mat och goda viner i Dolomiterna

Även på tallriken hittar man en kombination av Österrike och Italien och det är inte ovanligt att här bli serverad både Gulaschsuppe och Antipasti. Sydtyrolska viner är kända långt utanför den egna regionen och druvsorterna Gewürztraminer och Lagrein har sitt ursprung här.

Val Gardena - en unik bergsvärld

Val Gardena är en del av det råa och trotsiga Dolomiterna, som idag tillhör Unesco World Nature Heritage och har sitt namn efter dess utforskare, den franske geologen Dolomieu. Bergen är formade av fossilerade alger och korallrev som växte för 250 millioner år sedan på Tethys havets botten. Idag bildar dessa avlagringar de mest fascinerande formationer och beroende på hur solljuset träffar bergen skiftar de under dagen karaktär och förvandlas från grått till orange så att de nästan tycks glöda i solnedången.

Hotell i Val Gardena

Karta över Val Gardena